Open dag Dickensville Elfsteden 2017

Na een, voor de meeste van ons, behoorlijke autorit richting Sneek, kwamen we daar rond 09.45 uur aan. Al snel stond de hele parkeerplaats van Peha vol, en waren de meeste deelnemers keurig op tijd aanwezig voor het eerste deel van het evenement van vandaag: een bezoek aan de showroom van Peha, de leverancier van o.a. Dickensville, Dickensville Elfsteden en Mr. Christmas.

Om tien uur ging de deur voor ons open en werden we hartelijk ontvangen door Jeanette & Richard. Eerst gingen we aan de koffie of thee met originele Friese oranjekoek, wat ons heerlijk smaakte, en tijdens de koffie werd er gezellig gekletst.

 

 

Na een korte uitleg wat de bedoeling van ons bezoek was, mochten we naar boven om de verbouwde showroom te bezoeken.

 

 

Eenmaal boven konden we genieten van de nieuwe collectie Dickensville Elfsteden, en daarnaast ook van de nieuw vormgegeven showroom waarvan de aankleding geheel sfeervol was vernieuwd.

 

We zijn zeker geïnspireerd geraakt voor onze eigen dorpen en vignettes en de nieuwe collectie die in oktober in de winkels komt is ook uitgebreid  bekeken, en er zit weer genoeg moois bij, en voor ieder wat wils. Met natuurlijk 1 heel speciaal item!

Want 2017 is het jaar dat het winnende idee van Jan Kol Jr. wordt uitgebracht.               “De klokkenstoel”. Dit was niet te missen in de showroom van Dickensville: Het item stond echt in the picture onder een eigen stolp, met op de achtergrond een grote poster, en daarbij ook een uitvergrootte pagina voor de nieuwe catalogus, waar Een mooie uitleg over de klokkenstoel in komt te staan.

Als klap op de vuurpijl kreeg Jan tot verrassing van ons allemaal, en niet in de laatste plaats Jan zelf, kreeg Jan uit handen van Jeanette Wiersma van Peha het eerste exemplaar van “zijn”klokkenstoel uitgereikt. We zijn trots dat dit supergave item bedacht is door onze eigen Jan Kol, en dat het item dit najaar in de schappen ligt.

Naast deze grote verrassing had Jeanette er nog één voor ons in petto: Er wordt ook dit jaar een Dickensville Elfsteden Ideeënbus uitgeschreven; exclusief en alleen voor de leden van de Minidorpclub. Tussen nu en 1 juli 2017 kunnen alle goede en vooral originele ideeën worden ingestuurd naar 11stedenideeenbus@gmail.com. Doe mee en maak kans dat jouw idee wordt uitgebracht in deze prachtige serie.

Na de uitreiking mochten we noge ven verder genieten en kletsen in de showroom, en al snel was het weer tijd om te vertrekken bij Peha.

Voor we weggingen ontvingen we ook nog een prachtige “goodiebag” van Peha, waarin zeer welkome attenties zaten!

Voordat we weer in de auto stapten maakten we eerst nog even een groepsfoto voor het gebouw van Peha.

Na het bezoek aan Peha, zette de colonne zich in gang naar het kleine plaatsje Idskenhuizen, waar Ashtown gevestigd is.

We werden door Christien en de rest van de familie van harte welkom geheten en het was zeer goed georganiseerd allemaal! Terwijl de ene groep vast ging genieten en de nodige aankopen ging doen in het gezellige winkeltje, kreeg de andere helft een super goede en uitgebreide Friese lunch aangeboden. Echt helemaal top geregeld en super gezellig!

Voordeel was ook dat je rustig kon eten en rustig kon shoppen; was echt een prima geslaagd bezoek. Hoewel sommigen hier nog uren zouden kunnen verblijven,

Moesten we toch verder want er stond nog een afspraak op het programma: bij Dickensville-winkel.nl in Leeuwarden. Na een ruim half uurtje rijden werden we zeer hartelijk ontvangen door Henk-Johan Bisschop, en drankjes, lekkernijen en een winkel vol elfsteden items. Ook hier was het supergoed geregeld, en een ieder kon z’n gang gaan en z’n slag slaan!

Toen iedereen klaar was met snuffelen en kopen, ontvingen we allemaal nog een mooie goodiebag van Friese producten.nl en zijn we allemaal tevreden huiswaarts gekeerd.

Vlak voor het naar huis gaan gaf Henk-Johan nog een supergave actie aan ons mee, exclusief en alleen voor de MinidorpClub:

Alle deelnemers aan deze dag die er waren: hartelijk bedankt, en ook met name Jeanette en Richard van Peha, Christien van Ashtown met haar man en dochter, en familie Bisschop allemaal heel hartelijk bedankt voor het mogelijk maken van deze heerlijke dag in Friesland!

 

The following two tabs change content below.

Floris Custers

Redacteur

Laatste berichten van Floris Custers (toon alles)

Een reactie