8e Minidorp Clubdag 24 – 09 – 2017

Vorige week zondag was alweer de 8e keer dat de Minidorp Clubdag werd georganiseerd.

Het is altijd spannend of de dag zo wordt als je verwacht…. een nieuwe locatie, veel nieuwe bezoekers, twee nieuwe standhouders, zal de zaal bevallen enz.enz. maar zeker deze keer werden de verwachtingen echt volop waargemaakt!

Deze keer waren we in de luxe positie dat we de avond ervoor al de zaal in konden om de indeling te maken; altijd even puzzelen, maar na heel wat heen en weer gesleep met tafels stond het zoals we het wilde hebben. Daarna snel naar bed want de volgende dag moesten we weer vroeg uit de veren.

Het begon voor de organisatie, de standhouders en de vrijwilligers om 08.00 uur, met de   opbouw van de zaal. We hadden 2 1/2 uur om de hele zaal in orde te brengen, aan te kleden, en de stands op te bouwen. Dat lijkt een hoop tijd, maar als je eenmaal bezig bent is die tijd zo voorbij! Gelukkig hadden we veel hulp van onze vrijwilligers groep: Joop, Nellie, Geertje, Gerrie, Chantal, Marja, Aaltje, Mark, Marcel, Jan Kol jr., Jan de Smit, Coradina, Antoon, Ina, Theo, Trees, Marjan, Henk-Johan, Jeffrey, Theo, Yvonne, Christien & haar man, Paulien; ik hoop dat ik niemand vergeten ben, maar iedereen enorm bedankt voor jullie hulp!! zonder jullie was de clubdag niet mogelijk geweest!

Om twee minuten over half elf doen we de deur open, en stromen de bezoekers binnen, en ontvangt men een tasje,  een figurine van Lemax voor de fotowedstrijd & een figurine van Dickensville Elfsteden voor de foto & videocontest, en niet te vergeten een mooie pen van Kees Dorpjesshop.nl  Een mooi begin; nog maar net binnen en nu al een prachtige goodiebag! Onze dank hiervoor gaat nogmaals uit naar Dorpjesshop.nl, Peha & Lemax Europe. Naast de goodiebag kregen de bezoekers de Minidorpquiz 2017, met vragen over de Minidorpclub, waarvan de prijswinnaar Corina den Otter geworden is. De prijs zal binnenkort aan haar worden uitgereikt.

Als het goed is zien we de figurines in menig dorp terugkomen, want zowel Lemax als Dickensville Elfsteden hebben samen met de Minidorp Club een foto en of videowedstrijd georganiseerd. Plaats de ontvangen figurine zo leuk en/of origineel mogelijk in je dorp en maak er een foto van, plaats deze in de daarvoor aangemaakte groep, en je maakt kans op een prachtige prijs van Lemax of Dickensville. Allebei prachtige acties waar de leden hopelijk volop aan gaan meedoen.

Na de entree spreiden de bezoekers zich uit naar de diverse stands: de één gaat naar de stand van Ashtown om te genieten van alle miniaturen en bouwmaterialen, en te kopen natuurlijk.

Anderen gaan richting YPT Standbouw om de prachtig gemaakte deco kerstbomen te bekijken, die overigens prachtig uitkomen bij die mooie achtergrond. Theo en Yvonne zijn echte vakmensen,. met liefde voor hun vak en dat straalt van de kwaliteit van hun producten af! Ook dit jaar had YPT weer originele nieuwe producten ontwikkeld; De vignette dienbladen, compleet met gaten om de draden weg te kunnen werken.

Dit jaar is er een speciale signeersessie geweest van de oprichter van onze club, Mark de Vries was aan

wezig om speciaal voor de leden zijn zojuist uitgekomen boek te signeren.

Dit byzondere

verhaal is boeiend van begin tot eind, en dit mooie boekje

 

werd gepresenteerd op de clubdag. ( voor diegene die nog geen exemplaar bemachtigd hebben; er zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar bij Mark de Vries)

Ook nieuw op de clubdag dit jaar was de stand van Dickensvillewinkel.nl

Henk-Johan Bisschop had een grote collectie Dickensville en Dickensville Elfstedenmeegenomen vanuit Leeuwarden naar Achterveld; wat ons betreft een zeer welkome aanvulling voor de clubdag. Het was zeer speciaal dat Henk-Johan de zojuist uitgekomen klokkenstoel bij zich had, die onze eigen Jan Kol jr. heeft bedacht en ontworpen, met hulp van Joop en van Peha.

Naast Dickensvillewinkel.nl stond My Village met een grote collectie materialen om dorpen mee te maken en/of aan te kleden. Dit jaar ook met de collectie Jagerndorfer skiliften en kabelbanen met toebehoren, die My Village sinds dit jaar in de verkoop heeft!

 

Ook Joop Essers was weer aanwezig, om daar samen met Nellie en Geertje een kleiworkshop te geven. Dit was een doorslaand succes; De tafels waren steeds rondom bezet. Het was gezellig en leerzaam, ontspannen en productief! Wat leuk dat er zoveel enthousiaste mensen waren die een aantal klei technieken onder de knie wilden krijgen. Was een super gezellige hoek!

Joop gaf ook nog een demo in Arduino; het electrische aandrijvingssysteem voor beweging in je dorp. Een leuke en mooie vernieuwing in de kerstdorpen, waar we zeker nog veel van gaan horen!

Ook hadden we alle ideeën die waren ingestuurd voor de Dickensville Elfsteden Ideeënbus op een tafel liggen, en in de loop van de dag werd de winnaar van 2017/2018 bekend gemaakt door de vorige winnaar Jan Kol Jr. Hoe verrassend en leuk was het te vernemen dat ik de winnaar was geworden van de ideeënbus met het keerpunt in Dokkum met de twee schaatsbankjes! De schaatsbankjes worden dit jaar nog ontworpen en inproductie genomen, evenals de nummer twee; de besneeuwde leibomen gaan ook in productie voor volgend seizoen. Ik ben enorm blij dat ik gewonnen had ( dat heeft Jan Kol vakkundig geheim weten te houden) temeer omdat we dit jaar alle inzendingen anoniem hadden ingestuurd, zodat de mensen van Peha zonder vooroordeel konden kiezen. Ik was al helemaal blij dat de items worden uitgebracht, maar omdat ik gewonnen had ontving ik van Peha een prachtige prijs: het mooi verlichte Skutsje komt zeker in mijn dorp te staan!

Tevens had Jan Kol nog een verrassing voor mij, omdat ik hem ga helpen zijn dorp op te bouwen, heeft hij voor mij een zeer byzonder cadeau; hij heeft voor mij van balsahout een prachtige uitvoering gemaakt van een Tjasker Molen! Echt super gaaf en een uniek present waar ik super, super blij mee ben want die heeft nog niemand. Hij is trouwens wel ingestuurd door Marcel Cammenga naar de ideeënbus, dus er bestaat een goede kans dat dit item in volgende jaren ergens ook wordt uitgebracht door Peha, maar in de tussentijd kan dit prachtige collectors item alvast stralen in mijn dorp…

Wat altijd een groot succes is op de clubdag is de 2e hands markt. Onder het genot van een gezellig kerstmuziekje, zien we veel leden de tafels afschuimen op zoek naar nieuwe aanwinsten voor hun dorp. De meeste lopen meerdere keren langs, want er komen gedurende de dag steeds nieuwe items binnen, dus er valt veel te zien en te kopen! Niet in de laatste plaats door de dames die de verkoop in handen hadden: Marja Chantal, Aaltje en Ina super bedankt voor al jullie inzet! zonder jullie zou de 2e hands markt zeker niet zo succesvol zijn.

Iedereen heeft het naar z’n zin, en kletst bij, wisselt tips en trucs uit, en ook eerder gekochte items wisselen van eigenaar. om een uur of half één begint de displaywedstrijd, die dit jaar door 6 deelnemers wordt gedaan.

 

Wat is het toch leuk en enorm leerzaam om die mensen te zien bouwen. Het leuke is dat ieder weer een eigen stijl heeft waardoor er veel variatie is, en elke display prachtig wordt, elke op z’n eigen manier. Na de wedstrijd kiezen de leden welke display er wint, en dat is dit jaar met een paar stemmen meer de display, die gemaakt is door Freddy van Cauteren, de tweede plaats is voor Raymond Lips.Iedereen die heeft deelgenomen aan de displaywedstrijd, hartelijk dank voor jullie inzet en inspiratie!

Na de prijsuitreiking gaan we door met de weggeefactie (voorheen de loterij), waarvoor we van veel sponsors weer prijzen hebben ontvangen: Lemax, Peha, Dickensville-winkel.nl, Dorpjesshop.nl, Ashtown, My Village, YPT Standbouw; allemaal hartelijk dank voor jullie prachtige prijzen! De weggeefactie verloopt onder leiding van Jan Kol hilarisch en dat is meteen een mooie afsluiting van deze super geslaagde dag! Wat vonden jullie van deze dag? laat het weten in een reactie!

Bij deze wil ik nogmaals iedereen bedanken die deze dag tot een succes heeft helpen maken; Alle standhouders en vrijwilligers bedankt voor jullie bijdrage!

Voor diegene die er dit jaar niet bij konden zijn omdat ze al andere afspraken hadden staan: ook volgend jaar is de clubdag de laatste zondag in september, en ik kan al verklappen dat we naar dezelfde locatie gaan als dit jaar ( Ons Gebouw, Hessenweg 214, 3791 PN  Achterveld):

30-09-2017 Graag tot dan!

The following two tabs change content below.

Floris Custers

Redacteur