Verslag Knutseldag 2017

Hier komt het verhaal van Jan… oh… 😉

Het was een druk weekend voor de Minidorpers want na de zaterdag en het bezoek bij  PeHa is de zondag voor de jaarlijkse knutseldag 2017.

Een voordeel is dat er zoveel eten wordt meegenomen dat van huis meenemen zinloos is. Dus vol goede moed en een handje gereedschap gaan we vroeg op weg naar de bekende locatie.

Onze Chantie staat al druk van alles te regelen en is buiten te horen. Stoelen worden geschoven en tafels op hun plek gezet. Diverse leden druppelen binnen en steken hun handjes heel fijn uit de mouwen.

De tafels worden afgedekt met het plastic van Marjan en de taarten rollen binnen. De mensen van de Moespot hebben er zin in en staan te trappelen om iedereen van een lekkere kop koffie te voorzien.

Na een korte speech over de ontwikkelingen van de laatste dagen is iedereen toch een beetje stil. Er waren namelijk nogal veel afzeggingen en daarbij ook nog eens een aantal mensen die wel zouden komen, opgegeven hebben en gewoon niet zijn geweest. Zeker een bezoek aan PeHa hebben die leden dus een plek bezet gehouden voor andere die wel heel graag aanwezig hadden willen zijn. De knutseldag is vooraf financieel afgesproken en als er dan zoveel mensen afzeggen, en ik heb het echt over meer dan 20 leden dan moet het bestuur zelf financieel bijspringen en dat kan niet de bedoeling zijn. Opgeven is heel leuk en niet aanwezig kunnen zijn door omstandigheden is altijd mogelijk maar dan is afmelden wel een pre… Daarom wordt er ook echt nagedacht of knutseldag 2018 wel door zal gaan en op welke wijze…

Na het woordje kan er lekker geknutseld worden en dat wordt er ook. Er is een groepje aan het kleien met de beginselen van huis docent Joop. Door omstandigheden is Joop en uiteraard zijn Nellie er niet. Maar een aantal van zijn protegees nemen de honneurs waar en laten een zien. Een aantal leden zitten aandachtig te kijken en we zien her en der ook een aantal leden met klei bezig.

Er wordt ook speel toestellen van hout gemaakt en even verder op bloementjes. Bomen worden gedraaid van draad en een waterval met siliconenkit. De technische hoek was er ook maar ik geloof niet dat ik heel veel kon betekenen. Het item van Jan de Smit was niet op een nette wijze open te maken. Wel zijn de windmolens van Floris weer werkend gemaakt.

Voor de inwendige mens werd ook goed gezorgd. Om niemand te vergeten zal ik geen namen noemen maar er was taart, cake, taart, hapjes, taart, kroketten, taart en broodjes. Dank aan alle kokkies die dit mogelijk hebben gemaakt! Burp…

Aan het einde van de dag hebben de nog aanwezige leden alles netjes weer terug gebracht in de oorspronkelijke staat en kon onze Chantie weer met een gerust hart de zaal terug geven aan de verhuurders.

Dank aan allen die hier aan hebben meegewerkt voor en tijdens de dag, dank!

Jan

 

 

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Jan Kol jr. (toon alles)

2 reacties

  • marjannejacobavanderende20@live.nl'

    het was een geweldige dag en ik heb enorm genoten ,dank aan alle

  • trees.spoelstra@gmail.com'

    Wat een leuk verslag weer niks te veel gezegd ,
    Het was weer een super gezellige en geslaagde dag .
    En dank aan allen die dit hebben mogenlijk gemaakt .