Verslag Knutseldag 2018

Traditiegetrouw het eerste evenement van het jaar wat door de MinidorpClub wordt georganiseerd.

Vol goede moed, en met een auto vol gereedschap gingen we vroeg op weg naar de bekende locatie.

Eenmaal daar aangekomen waren er al diverse leden om te helpen met het klaarzetten van de tafels en stoelen, en omdat vele handen licht werk maken, konden we snel aan een kop koffie voor de deelnemers binnen kwamen.

We deden nog snel even het plastic van de rol van Marjan v.d. Ende over de tafels zodat de tafels beschermd waren tegen onze knutsel uitspattingen.

Geheel volgens de traditie waren er door diverse deelnemers weer genoeg taarten en andere baksels meegenomen.

Na een korte speech door Jan om iedereen welkom te heten en de bedoeling van de knutseldag uit te leggen aan de deelnemers die voor het eerst aanwezig zijn op deze gezellige dag, gaan de meesten flink aan de slag.

Er wordt door veel mensen lekker geknutseld. Er is een groepje aan het kleien onder de bezielende leiding van docent Joop Essers. Een aantal leden zitten aandachtig te kijken en we zien her en der ook een aantal leden met klei bezig.

Er wordt ook een uitkijktoren van houten takjes gemaakt en even verder op is iemand druk in de weer met een forse boomstam, om hier een tunnel in te maken. Verder zijn een aantal mensen bezig om kapotte items te herstellen, en andere mensen zijn druk bezig met elektra.

Ook wordt er flink met pur en boomschors gewerkt, wat resulteert in prachtige achtergronden.

Kees Dorpjesshop heeft diverse materialen te koop aangeboden die zeer goed van pas komen bij het knutselen en bij het dorpen bouwen. Wat helemaal mooi geregeld was, dat een fors deel van de verkopen gesponsord werd aan de MinidorpClub. Mede dankzij alle aankopen van de leden, hebben we als club een prachtige donatie van Kees Dorpjesshop in ontvangst mogen nemen, waarvoor enorm veel dank!

Voor de inwendige mens werd ook goed gezorgd. Om niemand te vergeten zal ik geen namen noemen maar er was taart, cake, taart, koekjes, taart, kroketten, taart en broodjes. Dank aan alle kokkies die dit mogelijk hebben gemaakt! Burp…

Aan het einde van de dag hebben de nog aanwezige leden alles netjes weer terug gebracht in de oorspronkelijke staat en kon Chantal weer met een gerust hart de zaal terug geven aan de verhuurders.

 

Dank aan allen die hier aan hebben meegewerkt voor en tijdens de dag!

 

The following two tabs change content below.

Floris Custers

Redacteur