Christmasworld 2018

Ook dit jaar ging Team Minidorp.nl voor u naar de grootste vak-kerstbeurs ter wereld, Christmas World in de Frankfurt Messe Duitsland, om daar de nieuwste trends in de kerstsfeer en natuurlijk de minidorp collecties te spotten. Om veel foto’s te maken en afspraken te maken voor de Minidorp club met leveranciers en sponsors!

De verwachtingen waren hooggespannen en we zijn zeker niet teleurgesteld!

Wij besloten om op vrijdag richting Franktfurt te rijden en in de buurt een hotelletje te pakken zodat we zaterdag fris en fruitig naar deze geweldige kerstbeurs konden gaan.

Na het ontbijt reden we gelijk richting de “Messe” waar we in minder dan een half uurtje waren. Echter toen begon het zoeken naar een parkeerplek en dat was dit keer een stuk lastiger omdat er veel verbouwd wordt rondom de beurs. Uiteindelijk kwamen we op een parkeerdek terecht bovenop de hal waar we moesten zijn, dus kwam het toch nog goed.

Toen we éénmaal binnenkwamen in het immens grote complex werden we gelijk in de juiste sfeer gedompeld waar veel leveranciers en producenten hun uiterste best hadden gedaan om de kerstsfeer in hun stands naar voren te brengen.

Zoals je kan zien op de foto’s was het aanbod zeer gevarieerd en voor ieder wat wils, wat op zich niet zo heel gek is op de grootste inkoop-kerstbeurs ter wereld. Terwijl we richting de leveranciers en producenten liepen waar we voor gekomen waren gaven we onze ogen goed de kost om van al dat moois te genieten!

 

Als eerste kwamen we aan bij de stand van My Village. Onder het genot van een kop koffie keken we onze ogen uit bij de stand, waar het constant druk was met bezoekers.

My Village gaat ons dit jaar verrassen met een aantal nieuwe items, die later in het seizoen bekend gemaakt gaan worden.

Ook wordt de collectie achtergrond doeken uitgebreid met een doek van een skipiste, iets wat natuurlijk prima past bij onze kerstdorpen en nog beter bij de skiliften en accessoires van Jägerndorfer. Hierin krijgen we dit jaar ook uitbreiding in de vorm van skiliften en een gondel in een andere kleur.

Tijdens de beurs gaf de directie van My village ook aan blij te zijn met de MinidorpClub en beloofde ons een heuse kabelbaan te gaan verloten onder onze Facebook volgers zodra we boven de 4000 leden komen! WoW!! wat een mooie actie! Dus zorg dat je ook lid bent van VillageWorld-Minidorp-Kerstdorpen-kerstdorp. De grootste kerstdorpclub van Europa! en lees daar de voorwaarden om kans te maken op deze prachtige aanvulling voor je dorp!

Na de nodige informatie te hebben uitgewisseld gingen we door naar de volgende leverancier: Lemax Europe B.V.

Lemax had een mooie stand gebouwd in Vail Village stijl waarbij er op de achtergrond metershoge posters van berglandschappen hingen. De zij- en achterkant zijn erg fraai gebouwd met diverse nieuwe artikelen, aangevuld met bestaande collectie om er één geheel van te maken. De gehele stand kon rekenen op veel belangstelling. Bezoekers van over de hele wereld vergaapte zich aan het mooie dorp!

Wij, als verzamelaars, worden dit jaar weer enorm verwend met een grote uitbreiding in diverse segmenten van de collectie: zo komen er drie nieuwe façades, zijn er een aantal prachtige sights & sounds bijgekomen waaronder een prachtige carrousel en een schitterende Elf made Toy Factory. Wat ons meteen opviel was dat met name de kwaliteit van de muziek enorm verbeterd is maar ook de afwerking van de nieuwe items ziet er prachtig uit! Zo hangt er in de nieuwe Garden Ballroom een prachtige kroonluchter!

In de Caddington serie komen vele nieuwe huizen uit; waarvan de ene nog mooier is als de andere en ook de serie Harvest Crossing wordt uitgebreid met behoorlijk wat nieuwe huizen.

In de serie Vailvillage komt er naast een aantal nieuwe huizen ook een nieuwe caravan uit en ook in de serie Plymouth Corners kunnen we een aantal nieuwe huizen verwachten. Net zoals in de vorig jaar nieuw leven ingeblazen serie Sugar ’n Spice & Santa’s Wonderland. Ook daar zijn mooie aanvullingen te verwachten.

Ook bij de table accents zijn weer diverse nieuwe items op komst, waaronder een aantal verrassende en vernieuwende items.

Natuurlijk zijn er nieuwe figurines en andere accessoires. Van een aantal waren wij echt onder de indruk! Zo komen er mooie bloembakken en een prachtige nieuwe trap die eindeloos te koppelen is, je kan zelf bepalen hoe hoog je gaat.

Al met al kunnen we concluderen dat we blij verrast zijn met de prachtige nieuwe Lemax collectie. Vandaar dat we iedereen het advies geven; ga maar vast sparen!

Na het bezoek aan Lemax Europe gingen we door naar Peha, de leverancier van Dickensville Elfstedenseries. Ook hier was sprake van een prachtige compleet nieuw ontworpen stand waar een prachtige kerstsfeer van uitging.

 

 

 

 

 

Ook de nieuwe collectie was te bewonderen, en we mogen jullie vast een sneak preview geven van een paar items:

Na het bezoek aan Peha gingen we door naar Edelman, de leverancier van Luville en Efteling producten. De Efteling producten waren helaas niet te zien omdat deze zich voornamelijk richten op de Nederlandse markt, maar de mensen van Edelman hebben wel aan ons bevestigd dat er komend seizoen zes nieuwe artikelnummers bijkomen.

Daarnaast komen er diverse leuke nieuwe items uit in o.a. de serie Sledgeholm, waarvan we er van een aantal een sneak preview kunnen geven:

Ook hebben we nog een bezoekje gebracht aan de stand van Würm, het Duitse merk en KeamingK, leverancier van Lumineo. Lumineo toonden een serie tafereeltjes van wereldsteden. O.a London en Parijs.

Tijdens ons rondje over de beurs hebben we nog een nieuwe vondst gedaan van een merk handgemaakte huisjes welke we nog niet konden, uit Lithouwen. Het lijkt op Würm maar is net iets mooier afgewerkt en heeft zeker mooie items in de collectie. Meer over dit, voor ons nieuwe merk, zal binnenkort te vinden zijn op onze website bij “overige merken”. Overigens is de kans klein dat we deze gaan tegenkomen in Nederland, tijdens ons gesprek bleek dat ze druk zoekende zijn naar retailers (verkooppunten).

Al met al was het een zeer vermoeiende maar geslaagde dag en zijn we tot de conclusie gekomen dat ons het komende seizoen weer veel mooie nieuwe items worden aangeboden voor onze geliefde hobby!

 

 

Het is eigenlijk onmogelijk om een uitgebreid verslag te maken over de overige kerstsfeer van de honderden stands die de Christmasworld beurs rijk is. Wij hebben ons gefocust op de miniatuur dorpen, maar hier toch een paar indrukken van al het moois wat er getoond is.

Om begrijpelijke reden is ons verzocht niet alle nieuwe items direct te tonen zolang de inkoopbeurzen nog gaande zijn. Zodra wij goedkeuring krijgen van de leveranciers zullen wij uiteraard ons best doen om u als eerste op de hoogte te houden via de website en onze Facebook groep. Dus blijf ons volgen!

The following two tabs change content below.

Floris Custers

Redacteur

3 reacties

 • devil_red69@hotmail.com'

  heerlijk om alvast weer te genieten van de aankomende winterperiode.Ik heb nu alweer ideetjes opgedaan dank je wel voor het leuke verslag

 • marjannejacobavanderende20@live.nl'

  geweldig om te zien en lezen.ik ga alvast maar sparen hihihi 6 nieuwe items van de efteling jippyyyyyyy

 • trees.spoelstra@gmail.com'

  Wat een leuk verhaal weer en wat een mooie foto’s en filmpje dat word weer sparen
  Al weet ik niet meer waar ik het moet laten maar dat zien we dan wel weer .
  Bedankt mannen .