Jägerndorfer

JC83290

Jägerndorfer logo 2014video

De Oostenrijkse firma Jägerndorfer is in dat land een bekende importeur van verschillende modelspoormerken. Enkele jaren geleden heeft Jägerndorfer onder  eigen naam een exclusieve productlijn opgezet. Het assortiment, dat bestaat uit modelspoormodellen en een collectie kabelbanen (1:32) en sinds kort ook in H0 (1:87), is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Uiteraard veelal naar Oostenrijks voorbeeld.

Maar het meest bekend is Jägerndorfer vanwege zijn Kabelbanen.

De voorbeelden zijn in alle populaire wintersportgebieden te vinden. Ze worden ook ieder jaar graag door onze landgenoten gebruikt. Wat zou je in zo’n berglandschap zonder kabelbanen moeten… Jägerndorfer brengt ze in model (schaal circa 1:32 en nu ook in H0 schaal 1:87) en levert verschillende sets en uitvoeringen. Bijzonder is de relatief nieuwe omloop kabelbaan naar Oostenrijks voorbeeld. Een prachtig functie model die je naar wens met extra gondels of zitjes en sinds kort ook met bijpassende skifiguren kunt uitvoeren. Oostenrijk is het wintersportland bij uitstek en elke piste heeft een of meerdere kabelbanen. Na het wegvallen van de Rigi kabelbaan van de firma Lehmann had de firma Jägerndorfer genoeg inspiratie om een eigen kabelbaan te ontwerpen. Sinds eind 2010 levert deze firma ook een zogenaamde “omloopkabelbaan” die naar keuze met verschillende gondels of cabines kan worden uitgebreid. Een absolute noviteit in model!

 

 

De omloopkabelbaan

Jägerndorfer levert sinds 2010 de zogenaamde omloop kabelbanen. Deze kabelbaan bestaat uit een dalstation met aandrijving en een klem met een kabelwiel dat op ongeveer 3,5 meter afstand van het dalstation wordt gemonteerd. De kabellengte bedraagt circa zeven meter. Aan deze kabel kunnen de meegeleverde zitting en de gondel worden bevestigd. Voor uitbreiding zijn losse zittingen en gondels leverbaar. Na het inschakelen van de aandrijving draaien de zittingen en/of de gondels permanent hun ronden. Wintersport thuis!

De aandijving van de kabelbaan wordt door middel van vier penlight batterijen (niet in de verpakking) van stroom voorzien. Er is ook een 6 volts adapter (JC50080) leverbaar die de kabelbaan permanent van stroom kan voorzien.

Nieuw in 2014: de ‘compact’ kabelbanen:

De elektrische compact kabelbaan bestaat uit een aandrijfunit (zonder stationsgebouw), een bergwiel, één 4-persoonszetel (zwart/oranje) en/of gondel, ca. 8 meter kabel en een verbindingsmof.

voertuigen..JC0400

De wintersfeer in de bergen is niet compleet zonder voertuigen. Jägerndorfer levert de juiste voertuigen en heli’s om het winterse plaatje in te vullen. Strakke en veilige pistes dankzij de ingenieuze PistenBully en toezicht op het skigebied dankzij de inzet van helicopters.

De Jägerndorfer collectie wordt sinds 2017 door VeeDee Intertrade (Leverancier My Village) aan de Nederlandse afnemers geleverd.

© Info met dank aan VeeDee Intertrade