Lemax

gold logo-1

Lemax© (spreek uit Léé-max) is opgericht in 1990 door de Chinese meneer Jack Lee, President van LIC Limited ( een Porcelain / Ceramic Hong Kong company ).

Sinds de oprichting in 1990, is Lemax één van de snelst groeiende leveranciers van verlichte dorpen. Van een bescheiden selectie schilderachtige verlicht dorpjes is de collectie uitgegroeid tot een wereld van huizen, figuurtjes en accessoires met meer dan 2000 items. Vervideozamelaars van over de hele wereld hebben plezier in het verzamelen en opzetten van hun eigen Lemax dorp. De selectie van vele huizen, landschap accessoires en figuurtjes bieden iets voor iedereen, van beginnende hobbyist tot serieuze ervaren verzamelaars. Lemax staat bekend om prachtige fijne details gecombineerd met betaalbare prijzen. Naast de kwaliteit is Lemax bij leveranciers ook bekend om hun betrouwbare leveringen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hong Kong. De ( 10 ) Lemax fabrieken bevinden zich in de provincie Quangdong waar meer dan 5.000 mensen met trots elk jaar ruim 1.000.000 huizen en 10.000.000 figuurtjes produceren. 80% van de omzet is Amerika, 9% Europa, 6% Canada, 2% austalie, en de rest is verdeeld over Azie en Zuid Amerika.

Sinds 2 januari 2006 heeft lemax in Europa een Kantoor annex showroom. Het bedrijf bereikte een stabiele top positie op de Amerikaanse markt en dit was de basis voor de uitbreiding op de Europese markt. Een eigen kantoor in het hart van Europa was een logische stap om te voldoen aan de behoeften van de consument. Lemax Europe importeert de Lemax-artikelen vanuit China en verspreidt deze via een dealernetwerk dat zich uitstrekt over Europa en het Midden-Oosten. De activiteiten worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor van Lemax Europe in Roelofarendsveen. De 1.200 dealers zijn voornamelijk tuincentra, warenhuizen en kerstspeciaalzaken. Daarnaast levert Lemax Europe aan bedrijven in bijvoorbeeld de relatiegeschenkenmarkt.

De activiteiten van Lemax Europe zijn sterk seizoensgebonden. De verkoop vindt plaats van december tot en met april, waarna in mei en juni de orders naar China gaan. Uitlevering van de orders gebeurt in juni, juli en augustus, zodat de dealers ruim voor de Kerst de winkelschappen en displays kunnen inrichten. Voor de consument is Lemax dan verkrijgbaar vanaf half oktober tot eind december. Hoewel sommige online shops hun waar het hele jaar aanbieden.

DSC_0123wtmkHet product;

Huisjes van Lemax zijn gemaakt van porselein en de figuurtjes van polystone. Veel van de Lemax stukken hebben naast verlichting ook geanimeerde delen en driedimensionale scènes zichtbaar door hun vensters. Ook kent Lemax limited editions zoals bijvoorbeeld de Village Hardware Company. Dit limited edition item is uit de Vail Collectie en was slechts beschikbaar in 2008.

Klik hier om naar de website van Lemax te gaan.

Klik hier voor de thema’s van Lemax of kijk hiervoor in het sub-menu.

advertentie:

Extra informatie over Lemax: 

Vooruitlopend op de wetgeving verving Lemax al sinds 2010 alle gloeilampen voor de zeer zuinige LED lampen. Door middel van een nieuwe techniek geven deze lampen een vergelijkende lichtbundel als de oude gloeilampen, dit in tegenstelling tot de oudere vormen van LED. Voortaan worden alle huizen voorzien van een LED lamp op 4,5v batterij aansluiting. Deze batterijkastjes beschikken wel over een aansluiting voor uw 4,5v adapter zodat ze eventueel zonder batterij te gebruiken zijn. In 2011 is er begonnen met standariseren van adapters en worden langzaam alle items uitgevoerd in 4,5v. Zo kan het voorkomen dat er bijvoorbeeld lantaarns in omloop zijn op 3v (voorraad van voor 2011) en diezelfde uitvoering in 4,5v. Voorlopig blijven de adapters in beide voltage en aansluiting leverbaar.

 

 

 

In 2007 en 2010 was de oprichter van het Nederlandse forum Kerstdorpen.nl, Niels van Willigenburg op bezoek bij mr Lee in Hong Kong. Voor zover wij weten is dit de enige foto “inside” het hoofdkantoor van LIC Limited / Lemax.

 

 

 

54918.jpg54926.jpg