Luville

luville-logo

Luville is een exclusief merk van Edelman B.V. uit Reeuwijk (NL), de producten zijn van hoge kwaliteit, worden door Edelman zelf ontworpen en ze zijn zelf verantwoordelijk voor de productie. Voor het ontwerpen van de Luville huisstijl en verpakkingen gebruikten ze hetvideo zelfde reclamebureau als de Efteling. Met ieder jaar nieuwe uitbreidingen om uit te kiezen, is het moeilijk om niet verslaafd te raken aan de decoratieve authentieke Europese miniatuurdorpjes met de gedetailleerde realistische huisjes en figuren van Luville Collectables melden ze bij Edelman.

De naam Luville is een combinatie van 2 woorden namelijk het Latijnse “Lumen” (wat “Licht” betekent) en het franse “Ville” (stad) .Als je dit vrij vertaalt betekent het “verlicht stadje”.

Edelman uit Reeuwijk is lange tijd de importeur geweest voor Lemax. In 2006 stopten ze met Lemax en brachten zij hun eigen merk Luville uit. Een lijn huisjes waarbij een eigen verhaal hoort. Zo heeft elk huis zijn bewoners en breiden deze zich net als in de echte wereld steeds meer uit. Omdat dit merk van origine van Nederlandse bodem is, introduceerden ze in 2007 een compleet Hollandse serie Molendam, inclusief grachtenpandjes, Zaans huisje en klompendansers.

Luville is een collectie met een Europese uitstraling. Welke tot 2010 bestond uit een vijftal verhalen; Bridbury, een nostalgisch dorpje daterend rond de periode van 1850 met veel Victoriaanse invloeden. Chareauville sur Mer, een Frans vissersdorpje uit 1900. Schneewald, een Oostenrijks/Duits dorpje daterend rond de periode van 1950 met wintersport als centraal thema en Ville de Reidy, een landelijk dorpje geïnspireerd op de Elzas rond de periode van 1950. En sinds 2007 Molendam, een uniek Hollands verhaal uit de periode rond 1950, compleet met grachtenpandjes en draaiorgels.

Alle porseleinen huisjes en polystone figuren worden met de hand gemaakt, met een ongekend oog voor detail. Er zijn veel accessoires om uit te kiezen, onder meer uit landschaps elementen, straat materiaal, lantaarns en bomen, waarmee u een knusse kleine wereld kunt bouwen. Of u nu een kleine straat wilt bouwen of een heel dorp, Luville heeft altijd prachtige scènes met een origineel en creatief tintje. Met de dorpen van Luville waan je jezelf in het Europa van vroeger!

Vanaf 2011 richt Luville zich volledig op drie thema’s. De typische Franse berggemeenschap Ville de Reidy, wintersport resort Schneewald en het prachtige traditionele Nederlandse dorpje Molendam.

De thema’s Bridbury en Chareauville sur Mer zijn niet voortgezet.

In 2009 introduceerde Edelman via de winkels van Intratuin een aparte serie geheel in de stijl van de Efteling. Een pretpark in Nederland gebaseerd op de Authentieke sprookjes stijl van Antoon pieck. Deze lijn bestaat inmiddels uit voldoende huizen en figuurtjes om een leuk dorp mee te maken. Gecombineerd met de accesoires van Luville, zoals bomen en lantaarns kan dit jaar rond.

Kijk voor de thema’s van Luville in het sub-menu.

 

Extra informatie over Luville:

 

 

Sinds de start in 2006 tot 2010 had Luville als merk een geheel eigen website. Een sfeervolle wereld met vele actieve onderdelen. Als je met de muis over een deel van de landkaart ging, kwamen de verschillende series in kleur naar voren. Helaas is er later om begrijpelijke reden besloten om Luville als onderdeel op te nemen in de algemene website van Edelman B.V.  Toch hebben we nog wat screenshots om te laten zien..     Weet u het nog?

 

Schermafbeelding 2012-12-30 om 16.15.23wtmk    Schermafbeelding 2012-12-30 om 16.16.51

 

Schermafbeelding 2012-12-30 om 16.17.38    Schermafbeelding 2012-12-30 om 16.16.28wtmk