Cruquius gemaal op schaal

In 2014 bestaat het filiaal van Intratuin in Cruquius 100 jaar en daar is het bedrijf erg trots op. 

Een eeuwfeest en dat is in deze tijd best bijzonder. Ooit gestart aan de Zandvoortselaan in Heemstede en nu alweer enkele jaren op de woonboulevard in Cruquius. Het bedrijf ging eerder door het leven als Empelen & Van Dijk. Om het te vieren besloot directeur Anton van Dijk van Intratuin Cruquius een bijzonder gebouw, wat Cruqius typeert, na te laten maken in de miniatuurschaal. Het Cruquius-gemaal, met de grootste stoommachine ter wereld nabij de Ringvaart is inmiddels een museum waaraan ruim 250 enthousiaste vrijwilligers zijn verbonden. 

IMG_7253

In de kerstperiode heeft Intratuin Cruquius natuurlijk een grote afdeling met kersthuisjes. Naast de Lemax collectie ook de fraaie Oud Hollandse items van Intratuin eigen merk. Hierin staat prominent het Haarlemse station en vanaf dit jaar nu dus ook het mooie Cruquius Gemaal. Dit item is speciaal gemaakt ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan. In China, waar alle vakmanschap in huis is, is aan de hand van oude bouwtekeningen en recente foto’s hard gewerkt om een ze echt mogelijk schaalmodel te maken. Het resultaat mag er zijn met een gemaal dat er levensecht uitziet en mooi is uitgelicht.

Er zijn slechts 400 exemplaren gemaakt en exclusief te koop voor € 49,95 bij IntratuinIMG_7254 Cruquius. Ook zijn er een aantal exemplaren te koop in de museum winkel van het gemaal zelf aan de Cruquiusdijk. Het gemaal is ook in de weekenden te bezoeken van 11 tot 17u en in de vakanties zijn er aangepaste openingstijden. De zeer enthousiaste medewerkers vertellen je graag van alles over de geschiedenis van het gemaal. Wie de naamgever van het museum, Nicolaus Cruquius, in levenden lijve wil ontmoeten, is welkom bij de voorstellingen van Living History op de zondagmiddagen. Je kan voor de reguliere toegangsprijs met deze speciale rondleidingen meelopen om 13.00 uur en om 14.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Museum De Cruquius – www.museumdecruquius.nl

Schermafbeelding 2014-12-09 om 13.36.38

The following two tabs change content below.
medicci3@hotmail.com'
medicci3@hotmail.com'

Laatste berichten van Wim (toon alles)