Open dag Dickensville Elfsteden 2018

Na een mooie rit door het Hollandse landschap, reden we de afsluitdijk over en waren we al snel in Sneek de plaats van bestemming. We kwamen daar rond 09.45 uur aan. Al snel stond de hele parkeerplaats van Peha vol, en waren de meeste deelnemers keurig op tijd aanwezig voor het eerste deel van het evenement van vandaag: een bezoek aan de showroom van Peha, de leverancier van o.a. Dickensville, Dickensville Elfsteden en Magic snow.

Om tien uur ging de deur voor ons open en werden we hartelijk ontvangen door Nicole & Richard.

We werden ontvangen in de nieuwe inspiratieruimte van Peha, die zeer sfeervol was ingericht. De kop koffie/thee waren heerlijk na zo’n lange autorit, en we werden flink verwend met een heerlijke originele Friese oranjekoek. Toen de koek op was en de koffie ook bijna, deed Nicole een introductie over wie ze is en wat haar functie is bij Peha, en wat we van de dag van vandaag kunnen verwachten; en dat is niet mis! Niet alleen de inspiratie ruimte is nieuw; ook de hal beneden en de gehele showroom zijn vernieuwd!

Maar voor we dat gaan bewonderen, werd ik eerst in het zonnetje gezet voor de winnende ideeën die ik heb ingestuurd voor de ideeën wedstrijd.

In de nieuwe fotostudio was een mooie banner opgehnagen, en op een sokkel stonden daar de twee winnende ontwerpen: Het schaatsbankje bij het keerpunt van Dokkum en ook de winterleiboom. Wat zijn ze prachtig geworden zeg! Ik kan hier melden dat ik supertrots ben op het resultaat!

Op verzoek van Nicole nog even uitgelegd hoe het precies zit met de bankjes in combinatie met het keerpunt, zodat iedereen die aanwezig was nu weet dat de schaatsbankjes het keerpunt aangeven bij Dokkum, en dat de schaatsen in de schaatsrichting wijzen.

Na de nodige foto’s en complimenten in ontvangst te hebben genomen, heb ik ook nog even Piet van Ballegooijen genoemd, die ook het schaatsbankje had ingestuurd als idee. Nicole hoorde dat, en gaf spontaan het overgebleven model van het bankje en de leiboom aan Piet, dus ook Piet is een beetje de winnaar.

We kunnen ons voorstellen dat het verwarring heeft geschept, doordat twee mensen nagenoeg hetzelfde idee hebben ingestuurd, maar met het bepalen van het winnende idee, en het waarom daarvan heeft Team Minidorp.nl geen enkele invloed gehad, dit was geheel in handen van de ontwerpers en marketing afdeling van Peha. Team Minidorp.nl heeft alleen alle ideeën één op één aan Peha overhandigd. We hopen dat daarmee alle misverstanden uit de wereld zijn!

Piet en ik zijn gewoon allebei blij dat het schaatsbankje wordt uitgebracht!

Nicole vertelde vervolgens over het verhaal en nam ons gaandeweg mee door de showroom, zodat we goed alle artikelen konden bewonderen!

 

 

 

De showroom was echt prachtig, met leuke hoekjes, sfeervolle afdelingen, en als klap op

de vuurpijl een prachtige Dickensville elfstedenseries showroom, met een complete steiger, met allerlei mooie kleine tafreeltjes daarbij en onder en op. Echt een leuk idee, en ook de ijsschotsen van plexiglas zijn prachtig.

We zijn zeker geïnspireerd geraakt voor onze eigen dorpen en vignettes en de nieuwe collectie die in oktober in de winkels komt is ook uitgebreid  bekeken, en er zit weer genoeg moois bij, en voor ieder wat wils. Met natuurlijk twee hele speciale items!

Het schaatsbankje en de winterleiboom! Ik ben best wel trots dat deze items komende winter in de schappen liggen!

Na de showroom gingen we terug naar de inspiratieruimte om nog wat te drinken, en bij te kletsen, en de nodige vragen aan Nicole en Richard te stellen.

Vlak voor het tijd was om te gaan heb ik namens de MinidorpClub Nicole en Richard uitgebreid bedankt voor hun gastvrijheid op hun vrije zaterdag! Ook verdtelde ik de deelnemers wat de verdere plannen waren voor de rest van de dag.

Voor we weggingen ontvingen we ook nog een prachtige “goodiebag” van Peha, waarin zeer welkome attenties zaten! Dank je wel Peha voor deze prachtige goodiebag!

Na het bezoek aan Peha, zette de colonne zich in gang naar het kleine plaatsje Idskenhuizen, waar Ashtown gevestigd is.

We werden door Christien en de rest van de familie van harte welkom geheten en het was zeer goed georganiseerd allemaal! Terwijl de ene groep vast ging genieten en de nodige aankopen ging doen in het gezellige winkeltje, kreeg de andere helft een heerlijke lunch aangeboden. Echt helemaal top geregeld en super gezellig!

Voordeel was ook dat je rustig kon eten en rustig kon shoppen; was echt een prima geslaagd bezoek. Hoewel sommigen hier nog uren zouden kunnen verblijven, moesten we toch verder want er stond nog een afspraak op het programma: bij Dickensville-winkel.nl in Leeuwarden. Na een ruim half uurtje rijden werden we zeer hartelijk ontvangen door Henk-Johan Bisschop, en drankjes, lekkernijen en een winkel vol elfsteden items & Friese souvenirs. Ook hier was het supergoed geregeld, en een ieder kon z’n gang gaan en z’n slag slaan!

Toen iedereen klaar was met snuffelen en kopen, ontvingen we allemaal nog een mooie attentie van Friese producten.nl en zijn we allemaal tevreden huiswaarts gekeerd.

Henk-Johan had ook aan de mensen die thuisbleven of uitgeloot waren gedacht! Alle leden van Minidorp.nl konden zaterdag 14 en zondag 15 april bestellen met een prachtige korting, die ook geldig was voor de voorbestellingen van de nieuwe collectie.

Alle deelnemers aan deze dag die er waren: hartelijk bedankt, en ook met name Nicole en Richard van Peha, Christien van Ashtown met haar man en dochter, en Henk-Johan Bisschop allemaal heel hartelijk bedankt voor het mogelijk maken van deze heerlijke dag in Friesland!

 

The following two tabs change content below.

Floris Custers

Redacteur

Laatste berichten van Floris Custers (toon alles)

Een reactie