Open dag Lemax 2019

Ook dit jaar is de MinidorpClub uitgenodigd door Lemax Europe voor een exclusief bezoek aan de showroom van Lemax.

Net zoals ieder jaar ging de deelname hiervoor op inschrijving, en was wederom de belangstelling vele malen groter dan dat er deelnemers mee konden. Helaas moesten wij loten om te bepalen wie er mee mochten naar deze onwijs leuke meeting. Wat wij hebben gewaardeerd is dat er twee leden waren ingeloot die tijdig aangaven toch niet mee te kunnen waardoor er twee andere leden blij gemaakt konden worden.

De uitendelijke gelukkigen van dit jaar waren allemaal blij verrast en op tijd gearriveerd bij het parkeerterrein van Lemax Europe. Na een kort welkom buiten in de knap frisse wind werden wij welkom geheten door Arie.

Na de klim naar de tweede etage komen wij aan in de showroom van Lemax Europe, een walhalla voor kerstdorp liefhebbers. De plek waar voor ons de inkopers van de diverse tuincentra hebben gezeten vanuit heel Europa.

Na een warm welkom van Arie, Yvonne en Johan en een heerlijk kopje koffie met voor ons inmiddels bekende aardbeien gebakje kan iedereen genieten van de nieuwe collectie. Alle items die nu nog leverbaar zijn van Lemax staan hier bij elkaar en zeg nou eerlijk wanneer kan je dat nou bij elkaar zien. Nergens toch!

Arie verteld ook nu weer heel passie vol over zijn Lemax collectie en waar hij zo hier en daar wat Nederlandse wensen in kan meenemen als hij met Mister Lee om tafel zit. Zaken waar wij vaak geen weet van hebben maar soms hele vergaderingen of testen aan vooraf gaan.

Ook dit jaar wordt ons gevraagd een kleine display te maken voor de poster voor de Franse tuincentra. Geheel vrijwillig wijzen wij Raymond aan en samen met hem maken een aantal leden een prachtige display. Best lastig als je vooraf het niet weet en met items mag werken die je misschien zelf niet zou kiezen. Toch staat er aan het einde een zeer leuk displat waar Arie, Yvonne en Johan blij mee zijn om te laten fotograferen.  

Halverwege is er een smaakvolle lunch verzorgd met diverse koude en warme hapjes. Ook hier vinden leden elkaar met de nodige minidorp praat. Her en der staan leden met elkaar te kletsen en de nieuwe maar ook bekende collectie te bekijken. Wensen worden uitgesproken en diverse lijstjes samengesteld welke items er eind van dit jaar worden aangeschaft.

Floris en ik hebben ook serieuze stof tot praten met Arie en hebben denken wij een leuke verrassing weten te bespreken voor de komende 10e clubdag.

Aan het einde van de dag nemen wij afscheid van deze geweldige showroom en de gastvrije Arie, Yvonne en Johan. Als dank krijgen wij nog een catalogus van 2019 en een wensput, een nieuw item van de 2019 collectie.

Iedereen ging voldaan en met een heerlijk gevoel naar huis! Wij danken Arie, Yvonne en Johan, dat ze dit wederom hebben mogelijk gemaakt voor de MinidorpClub, en hopen uiteraard dat we ook volgend jaar weer een uitnodiging ontvangen voor één van de leukste events van de Minidorpclub van het jaar.

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Jan Kol jr. (toon alles)