ChristmasWorld 2017

ChristmasWorld 2017

Sinds jaar en dag vind in de Frankfurt messe de grootste vakbeurs op Kerstgebied plaats. Eind Januari komen van over de hele wereld duizenden inkopers afgereisd naar Frankfurt am Main, op zoek naar ideeën, trends en innovatie bij honderden leveranciers. Dé inkoopbeurs Christmasworld heeft weer volop inspiratie getoond en de winkeliers zullen u in oktober wederom verrassen. Uw bestuur bezocht de beurs met maar één doel…. Huisjes!

 

Wat in ieder geval zeker is; de ouderwetse kleuren en natuurlijke flora decoratie gaan Kerst 2017 domineren. Nostalgie wordt hét helemaal voor het komende seizoen. U weet wel, de ouderwetse deukbal, het kerstmannetje met suikermuts en het vogeltje op een knijper.. ze komen allemaal terug!

 

Alle huisjes-leveranciers hebben hun Kerstdorp collecties ook weer aangevuld of uitgebreid en daar komen wij voor!

Wij bezochten voor u o.a. de stands van PeHa Sneek B.V.(Dickensville), Edelman B.V.(Luville), Lemax Europe B.V.(Lemax) en VeeDee intertrade.(MyVillage) G.Wurm (Duitsland)

Onze dank uiteraard aan alle medewerkers die wij hebben ontmoet op de verschillende stands en die hun tijd hebben genomen om ons de nieuwe collecties te tonen.

DICKENSVILLE, De Elfsteden tocht gaat dan wel weer niet door op natuurijs, de Elfstedenserie van Dickensville gelukkig wel! We zagen weer een aantal nieuwe huizen en figuurtjes. Maar ook leuke accesoires. Het pronkstuk was wel de Klokkenstoel naar idee van onze eigen Jan Kol, naar aanleiding van de ontwerp/idee wedstrijd vorig jaar. De display was opgebouwd met diverse witte slede en was lekker Hollands ingericht. PEHA De leverancier van Dickensville komt ook dit jaar weer met een catalogus van de Elfstedenserie. PeHa komt ook met een serie puzzels en bouwplaten van de inmiddels befaamde Elfsteden huisjes.

 

 

LUVILLE, Edelman presenteerde de gehele collectie in schappen zoals je het in de winkelstelling zou kunnen tegenkomen. De nieuwe collectie kwam overzichtelijk over. Verder waren er twee kleinere presentaties in een soort etalage raam. Naast de reeds bestaande series introduceren ze bij Luville een nieuw dorpje, SledgeHolm. Een thema dorp gebaseerd op scandinavische winters, het leven in de bossen tussen de rendieren en overnachten in warme tenten.

Helaas toonde ze deze keer op de beurs niet de Efteling serie. Wel werd ons verteld dat deze serie weer iets is uitgebreid. Een catalogus in een gedrukte versie is definitief niet meer voor handen. Alles gaat digitaal naar de retail. Goed nieuws is dat wij binnenkort (enkele dagen ) wél de catalogus online hebben op onze download pagina (!) houd de website dus in de gaten!

 

LEMAX: Een zeer overzichtelijke opstelling van wel 14 meter lang langs de wand van de gehele stand. Elk thema had een stukje in het grote dorp en er waren uitbreidingen te zien op elk gebied, van animatie (bewegen) tot figuurtjes. We spotten o.a een hele mooie verlichte boom en vernieuwd vuurwerk in multi-kleuren. Het meest verassende is wel dat voor de liefhebbers de serie “Sugar&Spice” terug komt! Echt prachtige items waar je je tanden zo in zou willen zetten. Na een tijdje uit beeld te zijn geweest kunnen de fans eindelijk ook hun collectie aanvullen, o.a met een chocolade kermisatractie. Lemax Europe is al jaren een goede vriend van de MinidorpClub en bijna vanzelfsprekend worden we dit jaar ook weer uitgenodigd om met een groepje leden langs te komen in de showroom. Houd onze agenda op de website dus goed in de gaten als u kans wil maken om hier bij te kunnen zijn!

 

MY VILLAGE, Een aantal oudere modellen zullen met pensioen gaan nu de bergen een steeds bredere collectie gaan vormen. Dit jaar komen er zeker mooie nieuwe dingen uit van deze leverancier. My village blijft een hele goede aanvulling op het dorp “bouw en aankleed” gebied. Van strooigoed en mos tot achtergronden op plaat en als soort spandoek. Ook de knutselkaartlijn is aangevuld, maak uw eigen bouwplaat dorp mét Led verlichting.

 

DEPARTMENT 56, Hoewel Enesco wel op de beurs aanwezig was, was er totaal geen informatie over Department 56 te krijgen. Het gerucht dat D56 terug komt op de Europese markt was bij hun niet bekend en er is beloofd dat er naar geinformeerd gaat worden bij hun Amerikaanse collega’s.

 

G.WURM, Een Duitse leverancier van een aparte serie vakwerk huisjes, gefabriceerd in Duitsland. Niet bij iedereen bekend en op een enkel adresje na ook niet verkrijgbaar in Nederland. We spraken de eigenaar, die al 15 jaar zelf aan het roer staat van dit keramiek bedrijf. Het spijt hem dat het niet gelukt is om de Nederlandse markt te veroveren en is naarstig op zoek naar verkoopadressen. En we zijn het met hem eens, zulke leuke huisjes binnen een betaalbare klasse. Ze ogen Duits / Oostenrijks maar kunnen net zo goed in Limburg of op de Veluwe staan. De meeste bijbehorende figuurtjes zijn helaas niet uit eigen koker maar zijn uit de grote Chinese vijver.. je kan ze van elk merk tegenkomen. Wel hebben ze als enige nog de kleinere figuurtjes, zoals Dickensville classic deze vroeger had.

 

Na honderden Kerstbomen en ballen, meters hoge verlichting en unieke lichtshows hebben we misschien nog maar de helft van ChristmasWorld 2017 gezien. Ons doel was informatie verzamelen voor ons cluppie, de MinidorpClub. Nieuwste trends bekijken op gebied van Kerstdorpen en daar hebben we een dikke dag voor nodig gehad, het is bijna onmogelijk om de hele beurs in één dag door te nemen. De meeste inkopers verblijven dan ook meerdere dagen. Wij helaas niet, wij reden de 500 km gewoon weer terug.. Tot volgend jaar, dan gaan we weer op pad, om voor u de primeurs te spotten.

 

 

Kerst 2017 gaat mooi worden!

 

Kijk op onze Facebook groep voor een uitgebreid fotoverslag klik >>> ChristmasWorldFotos

 

 

The following two tabs change content below.

Mark de Vries

Oprichter Minidorp.nl, VillageWorld en de MinidorpClub.

Laatste berichten van Mark de Vries (toon alles)

8 reacties

 • trees.spoelstra@gmail.com'

  Gelukkig heb ik het mooie verslag lekker kunnen lezen en jullie hebben ons weer laten smullen bedankt daarvoor kanjers ????????????????????????????????????????????????

 • manitu_itan@hotmail.com'

  Heel goed verslag…weer fijne dingen,dit moet de moeite zijn om dit allemaal van dichtbij te zien…

 • angeliqueenmarc
  Angeliqueenmarc@icloud.com'

  zo te lezen kijken jullie bijna meer uit naar Januari dan naar December., , een mooi verslag die ons alweer uit laat kijken naar de dag dat alles wat door jullie wordt omschreven , voor ons koopbaar wordt.
  ik persoonlijk kijk alweer uit naar de nieuwe façades , het multicolor vuurwerk ,en hopelijk ook weer nieuwe items voor spookytown.
  bedankt

 • sherija@zonnet.nl'

  Weer een mooi verslag. Alle foto’s op FB bekeken.
  Leuk dat er weer diverse nieuwe items zijn om naar uit te kijken.
  Ook een mooi kijkje in de keuken van komende kerst trends.
  Dank voor de inspanning afgelopen weekend.

 • marjannejacobavanderende20@live.nl'

  wat een g eweldig verhaal en ik heb enorm genoten van de foto,s,volgende keer ga ik mee in je borstzak,kan ik ook in de werkelijkheid mee genieten hihi

 • mari van lokven
  mari.francien@home.nl'

  heel mooi verslag , dat wordt weer sparen voor de leuke en vooral de nieuwe items,Luvile met een nieuw dorp,altijd spannend . bedankt voor dit mooie verslag.

 • m.th.liersen@gmail.com'

  Mooi verslag, Mark.
  Jullie hebben vast genoten deze dag.
  Dank voor de foto’s op FB van jullie bezoek ????????
  Dat is toch ook weer veel werk ????
  We kijken er al weer naar uit, om nieuwe items te bewonderen.

  • m.th.liersen@gmail.com'

   Jammer, al die vraagtekens, ik had emoticons gewild…
   De eerste rij is: duim omhoog
   De tweede rij: weet ik niet meer, in ieder geval wilde ik onze onze waardering tonen 😉