Christmasworld 2019

Ook dit jaar ging de organisatie van de MinidorpClub voor u naar de grootste en exclusieve vak-kerstbeurs ter wereld, Christmas World in de Frankfurt Messe Duitsland, om daar de nieuwste trends in de kerstsfeer en natuurlijk de minidorp collecties te spotten. Om veel foto’s te maken en afspraken te maken voor de Minidorp club met leveranciers en sponsors!

Ook dit jaar waren de verwachtingen waren hooggespannen en we zijn zeker niet teleurgesteld!

Wij besloten om op vrijdag vroeg richting Franktfurt te rijden gezien de onzekere weersverwachting. De reis liep prima, en omdat we geen oponthoud hadden besloten we vrijdagmiddag alvast een bezoekje te brengen aan de beurs; we reden dus gelijk richting de “Messe”.  Parkeerplek was redelijk snel gevonden, en toen begon de grote wandeling over de beurs met meer dan 1000 stands! We keken onze ogen weer uit; wat blijft het toch een fijn sfeertje; alles ademt kerstsfeer, wat een genot!

De leveranciers hadden weer hun uiterste best gedaan al het moois wat er te verkrijgen is zo goed en mooi mogelijk te presenteren.

Zo lag er bij de ingang al een mooie decoratie van een arreslee met rendieren die “gecrasht” waren; een leuk en ludiek item om mee te starten!

Zoals je kan zien op de foto’s was het aanbod zeer gevarieerd en voor ieder wat wils, wat op zich niet zo heel gek is op de grootste inkoop-kerstbeurs ter wereld. Terwijl we richting de leveranciers en producenten liepen waar we voor gekomen waren gaven we onze ogen goed de kost om van al dat moois te genieten!

Dit jaar begonnen we onze rondgang bij de firma Edelman, de producent van Luville. In de Luville collectie van 2019 zijn weer veel leuke nieuwe items te bewonderen, zo is er o.a. een nieuwe serie gestart met als thema     ” Olymische spelen”.

  

Binnen deze serie zijn er een aantal items uitgebracht, waaronder ook een aantal met animatie Een leuk nieuw initiatief!

Verder een leuk idee opgedaan voor presentaties onder stolpen, door een deel van de binnenkant met sneeuw te bespuiten krijg je een mooie winterse look onder de stolpen.

Simpel om te maken, maar wel een prachtig resultaat.

Daarnaast hebben we ook geïnformeerd naar de Efteling items die uit gaan komen, maar helaas hadden ze deze niet mee naar de beurs, omdat deze items alleen voor de Nederlandse markt zijn. Wel kon de dame van Edelman melden dat dit jaar o.a. het entreegebouw en de pagode uitgebracht gaan worden.

Ook hebben we de digitale catalogus 2019 gescoord waar we zodra het mag een link elders op deze website plaatsen.

Nadat we ook de stand van Kaemingk (Lumineo) hadden bekeken en hier wat foto’s hadden gemaakt, gingen we op weg naar de nieuw gebouwde hal 12, waar de meeste voor ons interessante standhouders stonden.

via hal 9 en 11 ( waar we wel de nodige sfeerfoto’s hebbben gemaakt), kwamen we aan bij de stand van My Village.

Hier werden we zeer gastvrij ontvangen door Vincent en Laura. Onder het genot van een kop koffie keken we onze ogen uit bij de stand, waar het een komen en gaan was van bezoekers.

My Village gaat ons dit jaar weer verrassen met een aantal nieuwe items, die later in het seizoen bekend gemaakt gaan worden.

Ook wordt de collectie achtergrond doeken wederom uitgebreid

Na de nodige informatie te hebben uitgewisseld gingen we door naar de volgende leverancier:

 

 

 

Peha B.V., de leverancier van Dickensville, Dickensville elfstedenseries en Magic snow.

Dit jaar was er een originele presentatie op 2 grote hangende plateau’s, die sfeervol waren ingericht! Ook dit jaar worden er in de Dickensville elfstedenseries een aantal nieuwe items uitgebracht, waarvan we een aantal items al aan jullie mogen laten zien:

Vooral de herberg uit Ijlst en de nieuwe serie zwarte pietjes zijn echt mooie aanwinsten voor de serie! De liefhebbers van de elfstedenseries kunnen hun hart weer ophalen met 3 nieuwe huizen en ook een aantal mooie nieuwe figurines.

Na het bezoek aan Peha, gingen we door naar Lemax Europe B.V.

Lemax had een mooie stand gebouwd in kerstmarkt stijl, met allemaal mooie kraampjes, waar in elk kraampje een mooie display gebouwd was. Op de achtergrond een groot doek van een plein in Straatsburg, zodat je echt het idee had dat je op een kerstmarktplein stond! De gehele stand kon rekenen op veel belangstelling. Bezoekers van over de hele wereld vergaapten zich aan het mooie dorp! Italiaans, Russisch, Zuid Afrikaans, we hebben allerlei talen voorbij horen komen op de stand.

Wij, als verzamelaars, worden dit jaar weer enorm verwend met een grote uitbreiding in diverse segmenten van de collectie: zo komen er weer een aantal prachtige nieuwe façades,

In de Caddington serie komen vele nieuwe huizen uit; waarvan de ene nog mooier is als de andere en ook in de andere series worden nieuwe items uitgebracht.

Ook bij de table accents zijn weer diverse nieuwe items op komst, waaronder een aantal verrassende en vernieuwende items. Ook komt het vuurwerk item wat vorig jaar in USA is uitgekomen dit jaar ook naar Europa; er komt Rood wit blauw vuurwerk bij!

Natuurlijk zijn er nieuwe figurines en andere accessoires. Van een aantal waren wij echt onder de indruk!

En Jan is natuurlijk helemaal dol gelukkig dat er een nieuwe brandweerkazerne uit gaat komen, vergezeld door een “brandweerband”.

Al met al kunnen we concluderen dat we ook dit jaar blij verrast zijn met de prachtige nieuwe Lemax collectie. Vandaar dat we iedereen het advies geven; ga maar vast sparen!

Tot slot hebben we nog een goed gesprek gehad met Arie Vuijk van Lemax Europe, om te praten over onze gezamenlijke plannen voor 2019. Een goed gesprek in een aparte ruimte waar we even rustig ideeen konden uitwisselen en afspraken konden maken! Top geregeld door Lemax Europe!

Wij danken Arie, Yvonne en Giselle voor de prettige ontvangst en de goede zorgen!  Wij hebben nu al zin in het kerstseizoen 2019! Er staat ons minidorpers weer veel moois en verrassends te wachten in 2019!

Vervolgens hebben we nog een bezoekje gebracht aan de stand van Würm, het Duitse merk van de herkenbare Duitse vakwerkhuisjes. Hier konden we weer een mooie foto maken, ondanks dat er voor de minidorpers weinig nieuwe artikelen waren, hebben wij er toch van genoten!

 

Al met al was het een zeer vermoeiend maar geslaagd  weekend en zijn we tot de conclusie gekomen dat ons het komende seizoen weer veel mooie nieuwe items worden aangeboden voor onze geliefde hobby!

Het is eigenlijk onmogelijk om een uitgebreid verslag te maken over de overige kerstsfeer van de honderden stands die de Christmasworld beurs rijk is. Wij hebben ons gefocust op de miniatuur dorpen, maar hier toch een paar indrukken van al het moois wat er getoond is.

Om begrijpelijke reden is ons verzocht niet alle nieuwe items direct te tonen zolang de inkoopbeurzen nog gaande zijn. Zodra wij goedkeuring krijgen van de leveranciers zullen wij uiteraard ons best doen om u als eerste op de hoogte te houden via de website en onze Facebook groep. Dus blijf ons volgen!

The following two tabs change content below.

Floris Custers

Redacteur

Laatste berichten van Floris Custers (toon alles)