Verslag Inspiratiedag Friesland 20 april 2019

Ook dit jaar hebben we een inspiratiedag kunnen organiseren voor de leden van de minidorpClub! Het was dit keer geen eenvoudige opgave, maar, uiteindelijk vonden we een datum dat alle betrokkenen een plek vrij hadden in de agenda: 20 april. Voor velen was deze datum minder geschikt omdat dit de zaterdag voor pasen was, maar dit was echt de enige mogelijkheid om deze dag door te kunnen laten gaan. De opkomst viel ons zeker niet tegen, in de wetenschap dat het vlak voor pasen was. We verzamelden op de parkeerplaats bij het museum in Joure, waar we tot het afgesproken tijdstip heerlijk met elkaar stonden te kletsen en gelijk ook konden genieten van het zonnetje!

Wat een prachtige dag was het met een graad of 23 in het mooie Friesland! Ondanks dat er een aantal mensen later waren ( de meesten hadden hun tom tom niet geupdate en werden daardoor verkeerd gestuurd ) zijn we toch richting museum gelopen, en zijn we daar als eerste in de museumtuin neergestreken voor koffie / thee met gebak. In de tussentijd ben ik nog 2x terug gelopen naar de parkeerplaats om de mensen die later kwamen te begeleiden. Na de gezellige start op het terras was een ieder vrij om het ambachten museum te gaan verkennen; het is een behoorlijk groot complex, en er zijn diverse thema’s in het museum; zo is er een koffie en thee museum, een klokkenmuseum, boekdrukkunst museum en een metaalwaren museum; allen gevestigd in prachtige panden.

Na genoten te hebben van al deze mooie ambachten en prachtige gebouwen, en niet te vergeten het leuke winkeltje in mooie ambachtelijke sfeer, met allemaal authentieke producten van o.a. Douwe Egberts en diverse snoepsoorten zoals stroopsoldaatjes en boterbabbelaars, ging onze dag verder met een tochtje naar Ashtown in Idskenhuizen, waar we zeer gastvrij werden ontvangen met een heerlijke lunch. Ook waren we hier in de gelegenheid om in de shop ideeën op te doen en te winkelen, en ondertussen konden we gezellig bijkletsen en gezieten van de zon in de tuin.

Toen iedereen de maag weer gevuld had en de nodige aankopen had gedaan gingen we op weg naar Leeuwarden, om een bezoekje te brengen aan Henk-Johan Bisschop van Dickensville-winkel.nl; ook daar werden we gastvrij onthaald en konden we de nodige aankopen doen met een mooie korting, we konden de items die in 2019 gaan uitkomen bewonderen in het echt, en we kregen als dank voor ons bezoek ook nog een Dickensville elfsteden catalogus 2019 mee. Al met al was het een drukke maar gezellige dag, en volgens mij hebben alle deelnemers het naar hun zin gehad! Op naar de volgende inspiratie dag in 2020! Groetjes Floris

The following two tabs change content below.

Floris Custers

Redacteur