Tips deel 2 We gaan inrichten…

kerstdorp

(Klik op de rode regel en lees de hele tip!)

 

1 SNEEUW

“Ondanks dat er onder de verzamelaars en dorpen bouwers toch steeds meer het hele jaar door gebouwd wordt, zitten op de meeste huisjes voor het dorp nog steeds sneeuw op het dak.”

2 ZELF BOMEN MAKEN

“Bomen en struiken brengen veel sfeer in een dorp. Het maakt het landschapje natuurlijker en meer aangekleed.”

3 BESTRATEN

“Tussen de huizen is het een idee om straatjes aan te leggen. Brede straten, kleine steegjes en hier een daar pleintje maken het geheel levendig. De straten verbinden het dorp als één geheel.”

4 NATUUR TOEVOEGEN

“Wanneer je een landschap aan het opbouwen bent, wil je waarschrijnlijk wel dat het lijkt alsof je miniatuurwereldje een stukje van de echte wereld is. Een beetje de echte natuur nabootsen zeg maar.”

5 WEGWERKEN EN VASTZETTEN

“Een groot struikelblok bij vele bouwers zijn de snoeren van de huisjes en de lantaarns. De verlengsnoeren kan je misschien wel direct achter een kast kwijt of langs de zijkant wegwerken, maar op een mooie display mogen kleine snoertjes eigenlijk ook niet zichtbaar zijn.”

6 ANDERE SEIZOENEN

“Zoals de meeste mensen zet je waarschijnlijk je kerstdorp neer rond kerst, midden in de winter natuurlijk. Maar is het niet zonde om alleen dan te genieten van je mooie items?”