Landschap bouwen met overige materialen

Overige materialen

 

Lichte oplossing…

grotpapier1Natuurlijk zijn er vele andere manieren om een basis te bouwen voor je kerstdorp, met een beetje fantasie en tijd zijn vele materialen geschikt om bergen te maken. Het zogenaamde grotpapier bijvoorbeeld. Dit papier is meestal rond de kerst vrij goedkoop op rol verkrijgbaar bij de tuincentra, en heeft een print in de kleuren van rotsen. Als je dit een beetje gekreukeld tegen een doos of planken aanplakt geeft dit toch ook vaak nog een aardig idee van een berg. Let wel op dat je het kreukelt, anders blijft het gewoon inpakpapier. Nog mooier kan je het maken met een beetje spuitlijm en daarna wat strooi bruin/groen en sneeuw. Uiteraard kun je er wat mos opplakken om het een natuurlijkere uitstraling te geven. Iets vastzetten met krammen zal niet gaan tenzij de ondergrond dat toelaat. het papier zelf zal redelijk snel scheuren.

grotpapier2Schermafbeelding 2014-11-24 om 11.58.34

 

 

 

 

Bekijk hier de tip strip ( leden)


 

Zware oplossing….

 

y-tong1

Een erg arbeidsintensief product, maar met een zeer mooi resultaat, zijn de zogenaamde Y-tong blokken uit de bouw, waarmee ze binnenmuren maken in huizen.

Dit materiaal is heel fijn te bewerken voor superdetails zoals steey-tong2ntjes e.d. maar zoals al vermeld, erg bewerkelijk! Deze bouwblokken kunnen door middel van blokkenlijm op elkaar gestapeld worden en met een beitel is hier een hele mooie bergwand van te creëren. Verkrijgbaar in de meeste bouwmarkten voor een paar euro. Let wel op, het is zeer kwetsbaar materiaal. als je een paar dagen hebt lopen slijpen en het valt of je stoot het.. dan is het ook gelijk stuk. Met een schroevendraaier, hamer en beiteltje maak je stoeptegels.. Zagen is ook mogelijk, je zaag zal wel snel bot raken. Zaag eerst de grove vormen erin en bewerk daarna details erin. Schilderen gaat met elke verf echter vanwege het poreuze karakter van het materiaal zal het veel inzuigen.

Grotefoto-8K4ZGCZD

Grotefoto-3RKR67PI

 

 

 

 

 

 

 

Gezien het gewicht is deze manier van werken niet echt geschikt voor op een dressoir Meer foto’s vind je hier.