1. Toevoegingen

Kleine dingen die je waarschijnlijk dagelijks gebruikt kunnen zomaar geschikt zijn om je landschapje of minidisplay te verfraaien. Vaak sta je er niet eens bij stil maar hebben we rond om ons genoeg materiaal wat we zomaar kunnen gebruiken. Een paar voorbeelden;

 

- Pak een stoffer of bezem (of “leen” deze van de buurman) de haren hiervan zijn net kleine rietkragen. Knip zo’n bosje af en zet deze met een klontje siliconenkit recht op aan de oevers van je waterpartij. Maak de puntjes wit om je rietkraag een koude, winterse look te geven.

 - Opgedroogde koffieprut is een prima manier om aarde na te bootsen, strooi wat over een grasmat en het lijkt al meer een echt weiland. Ook bospaadjes zijn heel mooi te maken met gemalen koffie. Losse thee blaadjes tussen de bomen geeft een bosgrond idee en ijslolly stokjes zijn uitermate geschikt om zelf steigertjes, hekjes en bruggetjes te bouwen.

- Met wat zand uit de zandbak maakt je een strand, en wat grind uit het aquarium langs een rotspartij geeft een beeld van een echte afgebrokkelde rotswand.

- Kunstplantjes, bijvoorbeeld van de Xenos of Action zijn prima alternatieven voor kleine struikjes en bloemperkjes. In combinatie met wat grind is de bodem al gauw realistisch.