Dickensville Elfsteden Serie

Oer-Hollandse sfeer met Elfstedentocht lijn van Dickensville

Terwijl iedereen zich vertwijfeld afvraagt of er ooit nog een Elfstedentocht zal worden gereden, weet je als liefhebber van de Dickensville Elfstedentocht serie één ding zeker: in jouw woonkamer zeker wel! Precies honderd jaar na de oprichting van de Vereniging De Friesche Elf Steden ontstond bij fabrikant Peha het idee om de Dickensville lijn aan te vullen met een oer-Hollandse Elfstedenserie. Het duurde niet lang voor deze razend populair en de bekendste van alle series van deze fabrikant werd.

Dickensville - Leeuwarden - De Waag
€ 64,95
Dickensville - Workum De Toren
€ 74,95
Dickensville - Dokkum - Koffiebranderij
€ 59,95
Dickensville - Dokkum - Woonhuis
€ 64,95
Dickensville - Dokkum - Trekschuit met Licht
€ 19,95
Dickensville - Wedstrijdschaatsers - Set van 5
€ 29,95
Dickensville - Stroopwafel Kraam met Verlichting - Set van 2
€ 23,95
Dickensville - Supporter met Banner
€ 6,95
Dickensville - Poffertjeskraam met Verlichting
€ 23,95
Dickensville - Verboden te Schaatsen
€ 5,95
Dickensville - Wegwijzer Melkbus + 11 Naamstickers
€ 15,95
Dickensville - Vrouw Leest Advertentie
Special Price € 5,95 Regular Price € 7,95
per pagina
Sorteer op sort-descending

Enige producent die een dergelijke collectie aanbiedt

Peha is een wereldwijde leverancier van kerstartikelen met een hoofdkantoor in Nederland. Dickensville behoort tot de merken van deze producent, die zich voornamelijk in kersthuisjes heeft gespecialiseerd. Dickensville Elfsteden Serie bestaat uit huisjes in miniatuurversie van gebouwen die in de elf steden van de Elfstedentocht te vinden zijn. De huisjes van de Elfstedentocht lijn zijn de enige in hun soort; geen enkele andere producent biedt soortgelijke items aan. De huisjes kunnen dan ook op de belangstelling van verzamelaars over de hele wereld rekenen. Slechts één blik op dit kerstdorp wakkert het echte Nederlandse kerstgevoel bij je aan.

 

Items die stuk voor stuk te maken hebben met de Tocht der Tochten

De Elfstedentocht serie van Dickensville bestaat uit porseleinen huisjes met verlichting. De snoertjes kun je met behulp van de uitsparingen in de huisjes goed wegwerken. Alle items hebben te maken met de Tocht der Tochten. Van alle elf Friese steden zijn stadshuizen, poorten en andere herkenbare gebouwen in de collectie opgenomen. Tot de steden van de Elfstedentocht behoren Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum.

 

Porseleinen, met de hand geschilderde huisjes

Wie hoge eisen stelt aan de kwaliteit van kersthuisjes en miniatuurdorpen in het algemeen, zal niet teleurgesteld raken. Alle huisjes zijn van hoogwaardig porselein vervaardigd en met de hand geschilderd. Daarom zijn ze erg gedetailleerd. De Elfstedentocht huisjes van Dickensville zijn geliefde items onder verzamelaars, maar ook leuk om zomaar iemand als cadeau te geven. Jaarlijks worden er nieuwe items aan de bestaande collectie toegevoegd.

 

Huisjes voor alle minidorpen, van kerstdorp tot zomerdorp

De huisjes van de Dickensville Elfstedentocht collectie kun je gebruiken voor het bouwen van een kerstdorp, maar dat is uiteraard niet noodzakelijk. Je kunt deze namelijk ook los aanschaffen en als decoratie in je woonkamer, slaapkamer of andere ruimte van je woning neerzetten. Ook buiten de kerstperiode zijn deze huisjes uitstekend te gebruiken in andere minidorpen en zelfs in een zomerdorp. Er zit namelijk geen sneeuw op de daken van de huisjes en ook ontbreekt er in de meeste gevallen kerstversiering aan de gevels. Ideale huisjes dus voor allerlei miniatuurdorpen.