Tot 25% korting op alle Lemax artikelen! 20% op alle Luville artikelen (Behalve Efteling)!

Dickensville

Hartverwarmende wereld van Dickensville

Dickensville heeft, net als de andere grote merken, ook zijn plaatsje op de markt van kerstdorpen veroverd. De huisjes, die voorzien zijn van stekkerverlichting, zijn met oog voor detail vervaardigd en hebben vaak een inkijkje, oftewel een scène in het pandje zelf. De uitsparing in de huisjes zorgt ervoor dat je de stekker subtiel weg kunt werken. Dickensville staat vooral bekend om zijn Elfstedenhuisjes. Ook de figuurtjes zijn echter hartverwarmend en doen denken aan typisch Hollandse landschappen.

Denk bijvoorbeeld aan het poppetje dat een visnet repareert, een bord met de boodschap ‘Verboden te schaatsen’, figuurtjes in klederdracht, een hoefsmid, bootjes, wedstrijdschaatsers, een stempelpost, collectanten van het Leger des Heils en natuurlijk een stroopwafelkraam.

Nieuw

Dickensville - Leeuwarden Brandweerkazerne
Special Price € 69,95 Regular Price € 77,49

Nieuw

Dickensville - Leeuwarden Politiebureau
Special Price € 83,95 Regular Price € 92,49

Nieuw

Dickensville - Hoorn - De Goedkoope IJzer en Houtwinkel
€ 84,95

Nieuw

Dickensville - Zwolle - Sassenpoort
€ 104,95

Nieuw

Dickensville - Amsterdam - Het Achterhuis
Special Price € 83,95 Regular Price € 92,49
Dickensville - Meppel - Herberg 't Plein
Special Price € 74,95 Regular Price € 82,95
Dickensville - Meppel - Toren
€ 69,95
Dickensville - Hindeloopen - Theehuis
€ 54,95
Dickensville - Workum - Smederij
Special Price € 49,95 Regular Price € 54,95
Dickensville - Workum - Kruidenier
€ 59,95

Nieuw

Dickensville - Workum - Ybema's Molen
Special Price € 84,95 Regular Price € 94,95
Dickensville - Harlingen - Galerie Atelier Acanthus
€ 58,95
Sorteer op
per pagina

Korte historie van Dickensville

Dickensville is een merk dat zich tot het jaar 2009 niet op een specifiek thema richtte. Tot die tijd was er sprake van massaproductie, waarbij huisjes werden opgekocht door grote inkopers. Vaak waren deze kopieën van andere huisjes, maar ietwat goedkoper uitgevoerd. Echter besteedde het merk al de laatste jaren meer aandacht aan details. In 2010 kwam er verandering in de aanpak van Dickensville en ging het zich op specifieke thema’s richten.

 

Merk dat vooral bekend is van de Elfstedenhuisjes

In 2010 besloot de producent van Dickensville producten het over een andere boeg te gooien. Men ging onder het Dickensville label een geheel eigen lijn produceren om de strijd met grotere concurrenten aan te gaan. Zo ontstond de Dickensville Elfsteden Serie, bestaand uit porseleinen huisjes en kunststof accessoires uit de Friese Elfsteden. Alle huisje zijn gebaseerd op bestaande gebouwen. Tot de Elfsteden behoren Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum.

 

Serie waarmee je alle kanten op kunt

Met de items van Dickensville is het mogelijk om de gehele Elfstedentocht na te bootsen, of één stad uit de serie na te bouwen. Van elke stad zijn namelijk verschillende elementen vervaardigd. Deze serie kun je overigens het hele jaar door laten staan, je bent niet alleen aan de kerstdagen gebonden. De collectie wordt jaarlijks uitgebreid. Dickensville biedt een aantrekkelijk alternatief voor de overwegend internationale collecties van Lemax en Luville.