Dickensville

Dickensville miniaturen - Nederlandse cultuur en tradities in het klein

Dickensville is een merk dat sinds 2010 miniatuurhuisjes, -figuren en -accessoires uitbrengt die betrekking hebben op bestaande gebouwen, cultuur en tradities uit Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld met de Elfsteden Serie de complete Elfstedentocht in het klein nabouwen in je woonkamer, maar je kunt ook een enkele stad uit de beroemde Tocht der Tochten in miniatuur creëren. Sinds 2021 is Dickensville buiten de Friese provinciegrens getreden, waardoor je ook andere steden uit Nederland in het klein kunt namaken. Deze nieuwe serie van Dickensville heet Hollands Erfgoed en heeft betrekking op monumentale gebouwen die tot het Nederlands onroerend erfgoed behoren. Maar Dickensville heeft nog meer moois. Tijdens de periode dat Sinterklaas in het land is, kun je je minidorp verrijken met diverse miniatuur Sint en Pietjes. Al deze historische gebouwen, kenmerkende figuurtjes en overig cultureel erfgoed vertellen een boeiend stukje geschiedenis van Nederland en geven je een beeld van het verleden. Met de miniaturen van Dickensville geeft je minidorp niet alleen sfeer in huis, maar brengt ook het rijke verleden van Nederland weer tot leven.

Dickensville - Leeuwarden - De Waag
€ 64,95
Dickensville - Workum De Toren
€ 74,95
Dickensville - Dokkum - Koffiebranderij
€ 59,95
Dickensville - Dokkum - Woonhuis
€ 64,95
Dickensville - Dokkum - Trekschuit met Licht
€ 19,95
Dickensville - Wedstrijdschaatsers - Set van 5
€ 29,95
Dickensville - Stroopwafel Kraam met Verlichting - Set van 2
€ 23,95
Dickensville - Supporter met Banner
€ 6,95
Dickensville - Poffertjeskraam met Verlichting
€ 23,95
Dickensville - Verboden te Schaatsen
€ 5,95
Dickensville - Wegwijzer Melkbus + 11 Naamstickers
€ 15,95
Dickensville - Vrouw Leest Advertentie
Special Price € 5,95 Regular Price € 7,95
per pagina
Sorteer op sort-descending

Korte historie van Dickensville

Dickensville is een merk dat zich tot het jaar 2009 niet op een specifiek thema richtte. Tot die tijd was er sprake van massaproductie, waarbij huisjes werden opgekocht door grote inkopers. Vaak waren deze kopieën van andere huisjes, maar ietwat goedkoper uitgevoerd. Echter besteedde het merk al de laatste jaren meer aandacht aan details. In 2010 kwam er verandering in de aanpak van Dickensville en ging het zich op specifieke thema’s richten.

 

Merk dat vooral bekend is van de Elfstedenhuisjes

In 2010 besloot de producent van Dickensville producten het over een andere boeg te gooien. Men ging onder het Dickensville label een geheel eigen lijn produceren om de strijd met grotere concurrenten aan te gaan. Zo ontstond de Dickensville Elfsteden Serie, bestaand uit porseleinen huisjes en kunststof accessoires uit de Friese Elfsteden. Alle huisje zijn gebaseerd op bestaande gebouwen. Tot de Elfsteden behoren Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum.

 

Serie waarmee je alle kanten op kunt

Met de items van Dickensville is het mogelijk om de gehele Elfstedentocht na te bootsen, of één stad uit de serie na te bouwen. Van elke stad zijn namelijk verschillende elementen vervaardigd. Deze serie kun je overigens het hele jaar door laten staan, je bent niet alleen aan de kerstdagen gebonden. De collectie wordt jaarlijks uitgebreid. Dickensville biedt een aantrekkelijk alternatief voor de overwegend internationale collecties van Lemax en Luville.