Tot 25% korting op alle Lemax artikelen! 20% op alle Luville artikelen (Behalve Efteling)!

Plymouth Corners

Plymouth Corners - Havendorp aan Zee - Maritiem thema van Lemax

Plymouth Corners, het maritieme thema van Lemax, is een havendorp aan zee, dat volledig in het teken van visserij en scheepvaart staat. Anders dan in de andere kerstdorpen van Lemax, vind je in Plymouth Corners bijna geen vlokje sneeuw. Ook de kerstversiering is subtieler of ontbreekt in zijn geheel. Het rustieke havenplaatsje uit de Amerikaanse regio New England wordt vooral gekenmerkt door water, strand, scheepsdokken, vuurtorens, hotels en wnkels in het nautische thema. Plymouth Corners is een uniek havendorpje dat ook buiten de kerstperiode niet zal misstaan.

Lemax - looking For Seashells set of 3
Special Price € 9,11 Regular Price € 11,99
Lemax - Costumed Canines set of 5
Special Price € 6,07 Regular Price € 7,99
Pond Romance
Special Price € 7,56 Regular Price € 9,95
Lemax - Ocean Display Mat
Special Price € 16,71 Regular Price € 21,99
Lemax - Seawind Cottage
Special Price € 35,24 Regular Price € 46,99

Nieuw

Lemax - Landlubbers Lodge
Special Price € 37,46 Regular Price € 49,95

Nieuw

The Salty Sea Dog Tavern
Special Price € 56,24 Regular Price € 74,99

Nieuw

Seaside Santa Xmas Shoppe
Special Price € 54,74 Regular Price € 72,99

Nieuw

Moore's Fish Packing Co
Special Price € 44,99 Regular Price € 59,99
Lemax - Aquatic School Of Swimming,Snorkeling And Scuba
Special Price € 33,74 Regular Price € 44,99
Lemax - Jonathan's Houseboat On The Bay
Special Price € 37,49 Regular Price € 49,99
Lemax - The Rusty Anchor Deep Sea Charter Fishing
Special Price € 39,74 Regular Price € 52,99
Sorteer op
per pagina

Havendorp bouwen met marine thema van Lemax

Plymouth Corners van Lemax is een dorp dat is uitgevoerd in een marine thema. Met deze unieke collectie kun je een compleet havendorp, vissersdorp, kustdorp of ander minidorp aan het water bouwen. Alle huisjes en gebouwen uit dit marine thema zijn vervaardigd uit porselein en bestaan uit restaurants, cafés, hotels, winkels, watersportscholen, vakantiehuisjes, een vismarkt en uiteraard boten en vuurtorens met roterend bakenlicht. Veel van deze gebouwen zijn uitgevoerd in hout-look, dat de charme en authentieke sfeer van Plymouth Corners extra benadrukt.

 

Havenplaats waar meer dan genoeg te beleven is

Plymouth Corners van Lemax is gebaseerd op het historische havenplaatsje Plymouth, gelegen aan de kust van Cape Cod Bay en de Atlantische Oceaan. Het plaatsje bevindt zich in de staat Massachusetts in de regio New England. Deze regio beslaat het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten is een combinatie van zes verschillende staten. New England is een omgeving vol glooiende heuvels, dichte naaldbossen, prachtig verkleurende herfstbossen, veel wilde dieren, een kustlijn met zowel rots- als zandstranden en een zee waar je walvissen kunt spotten. Zo gevarieerd als de regio zelf, is ook de Plymouth Corners collectie. Op dit havendorpje van Lemax raak je nooit uitgekeken.

 

Dorp aan het water waar niemand zich hoeft te vervelen

Plymouth is om tal van redenen een bezoekje waard. Dat maakt ook deze Lemax collectie duidelijk, want de bewoners en bezoekers die tot Plymouth Corners behoren, houden zich met de meest uiteenlopende activiteiten bezig. Ze genieten in een van de tavernes van verse vis, krab of kreeft die de vissers uit het dorp diezelfde dag gevangen hebben, kopen souvenirs en geschenken in de maritieme winkeltjes of verblijven in rustieke hotels. Maar ook een wandeling door het historische dorp, schelpen zoeken op het strand of een boottochtje op zee klinken meer dan aantrekkelijk.

 

Geen of subtiele kerstelementen

Ook al zijn sneeuwpoppen en sledes niet te bekennen in Plymouth Corners, ook hier is Santa coming to town. De kerstelementen zijn hier wel en stuk subtieler dan in de andere miniatuurdorpen van Lemax. Je herkent het winterse seizoen vooral aan versieringen in de vorm van kerstkransen en -sterren en guirlandes bij enkele huisjes, maar de meeste huisjes hebben geen enkele kerstversiering. Plymouth Corners is dan ook een dorp dat je nóg eerder kunt opbouwen en nog langer kunt laten staan. Wil je Kerstmis iets duidelijker naar voren doen komen, dan kun je natuurlijk items uit andere dorpen gebruiken. Ook kun je de items uit Plymouth Corner aan andere dorpen toevoegen om deze een unieke sfeer te geven.

 

Kerstdorp aan zee

Veel inwoners van het minidorp Plymouth Corners zijn harde werkers, maar er is ook meer dan genoeg ruimte voor ontspanning aan de kust. Wil je als liefhebber van kerstdorpen eens iets anders? Het bouwen van een kerstdorp aan zee, met een strand van zand, is dan een leuke, nieuwe uitdaging. Jaarlijks worden er door Lemax nieuwe items aan Plymouth Corners toegevoegd. Zo kun je jouw havendorpje steeds verder uitbreiden tot een grote havenstad.