Decoratie

Decoratie & Aankleding - Voor kerstdorp,minidorp of miniatuurlandschap

Ruime keuze decoratie en decoratiematerialen voor het decoreren en aankleden van een kerstdorp, minidorp of miniatuurlandschap, waaronder achtergronden en ondergronden, zoals mosmatten en sneeuwdekens. Niet alleen decoratie zoals kunstsneeuw en sneeuwdekens, maar ook mos, steentjes, takjes en ander decoratiemateriaal, die je verspreid over het kerstdorp of miniatuurlandschap kunt plaatsen, voegen details toe die je dorp of landschap naar een nog hoger niveau tillen. Decoratie zorgt niet alleen voor de basis van het minidorp, maar geeft ook de finishing touch. Hierdoor bieden we ook een ruime keuze decoratiemos, -steentjes of -zand in vele kleuren aan.

Kunstsneeuw Roze 100gr.
€ 2,49
Roze Decoratie Zand 650ml - Mica Decorations
€ 4,10
Rood Decoratie Zand 650ml - Mica Decorations
€ 3,59
Roze Decoratie Granulaat- 650ml - Mica Decorations
€ 4,10
Witte Decoratie Steentjes 650ml - Mica Decorations
€ 3,59
Groene Decoratie Steentjes 650ml - Mica Decorations
€ 3,59
Rode Decoratie Steentjes 650ml - Mica Decorations
€ 3,59
Glas Steentjes Blauw Fijn 440gr - My Village
€ 3,99
Spuitlijm Transparant 150ml - My Village
€ 6,49
Spuitlijm Transparant 400ml - My Village
€ 9,95
Lemax - Large Cobblestone Mat
Special Price € 20,66 Regular Price € 22,95
Lemax - Cobblestone Mat
Special Price € 8,96 Regular Price € 9,95
per pagina
Sorteer op sort-descending

Decoratie en decoratiematerialen voor kerstdorp of miniatuurlandschap

Een kerstdorp of miniatuurlandschap geeft een magische sfeer aan iedere woning. Niet alleen vertelt het dorp een verhaal op zich, ook op ieder afzonderlijk plekje speelt zich een scène af. Zelfs wanneer je kerstdorp weken staat, zul je je er geen seconde mee vervelen. Bij een kerstdorp denkt men vooral aan huisjes en figuren. Decoratie en accessoires worden nogal eens van ondergeschikt belang geacht, maar niets is minder waar. Elementen als kunstsneeuw en sneeuwdekens, net als mos, zand, houtschijfjes en ander decoratiemateriaal, die je verspreid over het dorp of landschap kunt plaatsen, voegen details toe die je kerstdorp of ander minidorp naar een nog hoger niveau tillen.

 

Sneeuw als basis van kerstdorp

Het mag dan wel onder de categorie decoratie vallen, maar de ondergrond van je kerstdorp is toch eigenlijk wel een belangrijke basis. Een mooie sneeuwdeken doet het in veel gevallen goed. Losse kunstsneeuw kun je ook gebruiken. Hiermee kun je je fantasie helemaal de vrije loop laten, want deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Behalve voor neutraal wit kun je dus ook voor speciale effecten kiezen. Bedenk daarbij wat voor jou het handigst is. Heb je kleine kinderen of nieuwsgierige viervoeters in huis? Dan is een sneeuwdeken wellicht de beste optie.

 

Kerstdorp aankleden met mos en andere decoratiematerialen

Wanneer de ondergrond ligt, zul je waarschijnlijk overgaan tot het neerzetten van de huisjes. Het is het makkelijkst om rond een centraal punt te werken. Een vijver bijvoorbeeld, of een park. De grootte van de pandjes dien je, net als de verdeling van de lichtbronnen, goed in balans te houden. Daarna ga je je dorp verder aankleden. En wat is nu een dorp zonder groen en aardetinten? Zeker wanneer er geen sneeuw in het minidorp is gevallen, kan geen enkel kerstdorp het zonder groen stellen. Je kunt hiervoor eenvoudig mos gebruiken, waarmee je bovendien ook oneffenheden of snoertjes kunt wegwerken. Je hebt de keuze uit verschillende soorten mos. Behalve voor de traditionele groene kleur kun je ook voor speciale kleureffecten kiezen. Roze, antraciet of blauw bijvoorbeeld.

 

Decoratietafeltjes

In ons assortiment kun je verder nog decoratietafeltjes vinden. Deze kun je gebruiken om hoogteverschillen in je dorp te creëren of om een kersthuisje of een door jou bedachte scène de extra aandacht te geven die het verdient. Ook elders, bijvoorbeeld op een dressoir, vormen de decoratietafeltjes een mooie toevoeging.

 

Decoratie voor ieder kerst- of ander minidorp

Kerstdorp decoratie en accessoires bestaan, net als de huisjes en figuurtjes zelf, in allerlei soorten en maten. Dat maakt het soms extra lastig, want hoe maak je nu je keuze uit al dat moois? Een belangrijke tip hierbij is van tevoren goed na te denken over het thema of het verhaal dat je wilt vertellen. Op basis daarvan kun je items gaan verzamelen die bij elkaar passen en wordt het duidelijk wat je aan decoratie en accessoires nodig hebt. De accessoires en andere decoratieve items zijn dusdanig neutraal van aard, dat je ze in elk kerstdorp kunt gebruiken.