Molendam

Luville Molendam: een op en top Hollandse jaren ’50 kerst

Omdat Luville een van origine Nederlands merk is, introduceerde producent Edelman in 2007 een compleet Hollandse collectie kersthuisjes. In Molendam vind je onder andere grachtenpandjes, Zaanse huisjes en zelfs klompendansers. Net als de andere dorpen -Schneewald, Sledgehorn en Ville de Reidy- verwijzen de items en de algemene sfeer naar de jaren ’50. De huisjes, figuren, accessoires, tafelstukken en animaties van Luville Molendam vertellen samen het unieke verhaal van het dorp.

Luville - Herring Cart
Special Price € 28,76 Regular Price € 35,95
Luville - Oliebollen Cart
Special Price € 26,36 Regular Price € 32,95
Luville - Beer Brewery
Special Price € 35,96 Regular Price € 44,95
Luville - Fireworks Seller
Special Price € 39,96 Regular Price € 49,95
Luville - Dutch Delicacy - Oliebollenkraam
Special Price € 34,36 Regular Price € 42,95
Dit product met voorrang ontvangen! Verwachte levertijd: Augustus
Tulip Field - Set van 2
Special Price € 11,96 Regular Price € 14,95
Luville - Dutch Mill - Nu Voorverkoop
Special Price € 39,96 Regular Price € 49,95
Dit product met voorrang ontvangen! Verwachte levertijd: Augustus
Luville - Clothing Shop - Facade
Special Price € 47,96 Regular Price € 59,95
Luville - Seafood Shop - Facade
Special Price € 58,36 Regular Price € 72,95
Luville - Tattoo Shop - Facade
Special Price € 50,36 Regular Price € 62,95
Dit product met voorrang ontvangen! Verwachte levertijd: Augustus
Luville - Church - Facade
€ 82,95
Luville - Windmill - Facade
€ 64,95
per pagina
Sorteer op sort-descending

Het verhaal van Molendam

In Molendam gaan Kerstmis en temperaturen onder het vriespunt hand in hand. De grachten zijn bevroren en schepen zijn vastgeraakt in het ijs. Wanneer de zon om vijf uur ’s middags ondergaat, wordt het vuur in de stad aangestoken. Verschillende dorpsbewoners trekken hun schaatsen aan. Sommige kinderen gebruiken een stoel om het schaatsen onder de knie te krijgen. Het kraampje waar warme wafels en gin worden verkocht, geldt tevens als een ontmoetingsplek. Met dikke handschoenen houden de bewoners zich warm, terwijl ze elkaar verhalen van vroeger vertellen.

 

De ontwikkeling van het kerstdorp

De Luville Molendam collectie behoort tot de zogeheten Originals, die in de zo bekende bruine verpakking worden geleverd. De items van dit dorp werden door de eigen ontwerpers van Edelman bedacht en uitgewerkt, nadat ze in verschillende regio’s in Nederland foto’s hadden gemaakt van huizen en omgevingen. Molendam is dus geen echt dorp, maar een fantasiedorp dat gebaseerd is op de typisch Nederlandse stijl.

 

Een typisch Nederlands plaatje

Het miniatuurdorp Luville Molendam bestaat uit typisch Nederlandse items. Denk bijvoorbeeld aan molens, een smid, een kippenboerderij, straatorgel, paardenstal en bierbrouwerij. Maar natuurlijk denk je bij Nederland ook direct aan stroopwafels, haring en oliebollen. Daarom vind je in de collectie ook items als Stroopwafel Market, Herring Cart en Oliebollen Cart. In de Milk and Cheese Factory kunnen de bewoners van dit Luville dorp een lekker stukje kaas voor op de feestelijk aangeklede kersttafel uitkiezen.

 

Aan de slag met het inrichten van jouw kerstdorp

Je kunt het Luville Molendam kerstdorp geheel naar wens inrichten. Met figuren en landschapselementen maak je het een levendig geheel. De items die voorzien zijn van een batterijkastje, hebben bijna altijd ook een aansluiting voor een adapter. Op de adapter zijn meerdere items aan te sluiten.