Disney

Disney - Karakters & Personages voor in Miniatuurdorp

Disney, opgericht in 1923 door Walt Disney en zijn broer Roy, is wereldberoemd geworden vanwege het produceren van strips en tekenfilms waarin fictieve karakters de hoofdrol spelen. De geliefde personages uit de Disneyfilms en -strips, zoals bijvoorbeeld de muizen Micky en Minni Mouse, de eenden Donald en Katrien Duck en de huisdieren Pluto en Figaro, hebben menselijke eigenschappen gekregen. Ze kunnen praten, dragen mensenkleren en gedragen zich als mensen. Minidorp heeft deze populaire Disneyfiguren nu ook in miniatuur in het assortiment opgenomen, waarmee het mogelijk is om een heus Disney miniatuurdorp te bouwen. Deze Disneypersonages kunnen goed gecombineerd worden met de twee Department 56 dorpen DIsney Kerstdorp en Disney Halloweendorp.

Disney - Miniatuur Mickey Mouse Dancing
Special Price € 8,95 Regular Price € 10,95
Disney - Miniatuur Minnie Mouse Dancing
Special Price € 8,95 Regular Price € 10,95
Disney - Miniatuur Minnie Mouse Polkadot
Special Price € 8,95 Regular Price € 10,95
Disney - Miniatuur Minnie Mouse Fuchsia
Special Price € 8,95 Regular Price € 10,95
Disney - Miniatuur Katrien Duck
Special Price € 8,95 Regular Price € 10,95
Disney - Miniatuur Donald Duck
Special Price € 8,95 Regular Price € 10,95
Disney - Miniatuur Mickey Mouse
Special Price € 8,95 Regular Price € 10,95
Disney - Miniatuur Pluto
Special Price € 8,95 Regular Price € 10,95
Disney - Miniatuur Minnie Mouse Pink
Special Price € 8,95 Regular Price € 10,95
Disney - Miniatuur Figaro
Special Price € 8,95 Regular Price € 10,95
Department 56 - Mickey's Finishing Touch
€ 30,95
Department 56 - Minnie's Arabesque
€ 30,95
per pagina
Sorteer op sort-descending

Disney geschiedenis

Disney is in 1923 door Walt Disney en zijn broer Roy opgericht, met als eerste animatiefilm Alice in Cartoonland, een film van een echt meisje in een getekende wereld. Het eerste karakter figuurtje die Disney ontwierp was Oswald, the Lucky Rabbit, waarvan een aantal films zijn uitgebracht. Nadat de tekenfilms een groot succes werden maar Walt Disney geen opslag van de filmmaatschappij ontving, stopte hij met het produceren van de Oswald, the Lucky Rabbit films.

 

Door contracten met de filmmaatschappij, raakte hij het konijntje Oswald kwijt, waarna Disney een nieuw tekenfilmfiguurtje introduceerde met de naam Mortimer Mouse, dat later veranderd werd in Mickey Mouse. In 1928 kwam de eerste Mickey Mouse film uit met de filmtitel Plane Crazy. Echte bekendheid kreeg Disney pas na het uitbrengen van de derde Mickey-film Steamboat Willy, waar geluid in was geïntroduceerd en waarin Mickey dus kon praten. Een paar jaar later werden de personages Donald Duck en Goofy geïntroduceerd en werd Minnie Mouse het vaste vriendinnetje van Mickey.

 

Eerste Oscar voor beste animatiefilm

De Mickey Mouse films waren zo populair bij het publiek dat Walt Disney in 1932 met de in 1931 uitgebrachte animatiefilm Flowers and Trees de eerste Oscar voor de beste korte animatiefilm won. Een Oscar, of officieel een Academy Award, is de belangrijke filmprijs in Amerika voor de beste filmprestatie. Het jaar daarop won Walt Disney opnieuw een Oscar met Three Little Pigs, een korte animatiefilm van acht minuten.

 

En ook in 1934 had de door Disney geproduceerde korte tekenfilm The Tortoise and the Hare de beste filmprestaties van dat jaar. Deze tekenfilm was tevens de inspiratiebron voor het tekefilmfiguurtje Bugs Bunny van Warner Bros, die in 1940 geïntroduceerd werd. In 1935 ontving de Disney film Three Orphan Kittens een Oscar en de films van Disney blijven goed scoren want ook in 1936 en 1937 hebben de door Walt Disney geproduceerde korte animatiefilms The Country Cousin en The Old Mill de beste filmprestaties van dat jaar.

 

Allereerste lange tekenfilm ooit

Na zes jaar op rij korte animatiefilms te produceren, was 1937 tevens het jaar waarin Disney de allereerste lange tekenfilm ooit produceerde die langer dan een uur duurde en als hoofdfilm in bioscopen werd gedraaid. Deze tekenfilm, die Snow White and the Seven Dwarfs heette en gebaseerd was op het bekende sprookje van de gebroeders Grimm, was een grote mijlpaal voor zowel Walt Disney als voor de gehele animatiefilm wereld. Het was de eerste lange tekenfilm van een reeks lange tekenfilms van Disney die volgden en nog steeds volgen.

 

Allereerste Disney-themapark

Naast het produceren van tekenfilms maakte Disney ook natuurdocumentaires, speelfilms en TV-series. Zijn grootste droom kwam echter in 1955 uit, toen Walt Disney het grote themapark Disneyland in Californië opende. Hij wilde hiermee een attractiepark bieden waar niet alleen kinderen plezier konden beleven, maar ook de ouders. In eerste instantie zou het een themapark naast de Walt Disney Studios worden met een oppervlakte van 2,3 hectare, die de naam Micky Mouse Park zou krijgen. Vanwege het ontbreken van investeerders en een negatieve reactie van het stadsbestuur sneuvelde dit plan en moest Walt Disney op zoek naar een nieuw plan.

 

Hij bezocht diverse attractieparken in de wereld en nam ook een kijkje in Madurodam in Nederland. Toen het concept uitgewerkt was en bleek dat er meer ruimte dan 2,3 hectare voor nodig was, werd er gezocht naar een locatie van maar liefst 65 hectare. Een geschikte plek werd gevonden in de Amerikaanse plaats Anaheim in de staat Californië, waar de grond goedkoop was en het klimaat aangenaam. Het themapark, dat voor $17 miljoen werd gebouwd, bestond uit verschillende themagebieden die verbonden waren met een centraal plein dat aan het Disneykasteel grensde. Disneyland werd een groot succes en behoort tot één van de best bezochte attractieparken ter wereld.