7. Kleine reparaties en aanpassingen

Tot 60% korting!

De diverse huisjes en accessoires zijn vaak zeer gevoelig voor breuk en schade. Vooral kleine onderdelen die los kunnen raken of af kunnen breken. Het is natuurlijk jammer, als je items beschadigd in je dorp moet gaan plaatsen. Er zijn diverse manieren om afgebroken of losgeraakte onderdelen weer te bevestigen aan het item.

 

Dit kan d.m.v. een druppeltje secondelijm, of tijdelijk met dubbelzijdig tape, Sticky Max of Sticky Dots indien tijdelijk. Handige mensen kunnen ook met klei aan de gang gaan om het onderdeel na te maken en te bevestigen op het item en het dan vervolgens weer in de gewenste kleuren te schilderen en vernissen, dan lijkt je item weer als nieuw.


Garantie: De verkoper is de partij waarmee u de overeenkomst heeft. Dus is hij aansprakelijk voor het naleven van de overeenkomst. Bij klachten en/of defecten dient u zich binnen de garantie termijn bij hun te melden. Village-world is een onafhankelijke informatie bron en kan daar helaas niet in bemiddelen.


Bij items waar water doorheen loopt zoals fonteinen en watermolens is het raadzaam om regelmatig te ontkalken, en het is nog beter om geen kraanwater te gebruiken, maar gedestilleerd water. Dit water is ontkalkt en dan heeft u veel minder last van storingen van uw water accessoires. Maar niet alleen water items gaan stuk. Ook draaiende delen slijten. Dus reparatie tips zijn welkom!

Let op!! Draaiende items zijn zeer gevoelig voor losse sneeuw, als dit eenmaal tussen het item komt is de kans groot dat de kunststof tandwieltjes vastlopen of zelfs afbreken.

In Amerika zit een elektronica bedrijfje wat veel onderdelen heeft voor o.a. Lemax en Department 56. Van motortjes tot snaartjes en complete pakketten. De verzendkosten zijn wellicht wat aan de hoge kant maar weggooien is zonde. Kijk eens bij suntronicscomponents of ze iets voor je kunnen betekenen. Ze hebben ook een E-bay store.