Beroemdheden met een kerstdorp

Tot 60% korting!

De aanduiding Bekende Nederlander of BN’er wordt vaak gebruikt voor een Nederlander die op één of andere manier in de media bekend is. Het gaat hier voornamelijk om muzikanten, acteurs, presentatoren, bekende zakenlieden of politici. Er worden ook veel partners van beroemdheden, in Nederland BN’ers genoemd.

 

In België noemt men hun beroemdheden BV’er oftewel bekende Vlaming. Bekende personen uit het binnen en buitenland noemen we eigenlijk altijd beroemdheden.

 

Bekende mensen hebben vaak een bepaald aanzien. Sommige sterren hebben zelfs sterk verwaande sterallures. Gelukkig hebben ze dat niet allemaal en zijn er een hoop zo lekker gewoon gebleven. Deze zijn dan ook niet bang om hun voorliefde voor hun miniatuurdorp openbaar te maken! Ja, het zijn net mensen en vieren gewoon Kerst


Selma van Dijk (Televisiepresentatrice)

(1969) is een Nederlands televisiepresentatrice. Van Dijk groeide op in Dalfsen. Zij is de dochter van Louis van Dijk (Nederlands pianist). Vanaf 1998 was Selma presentatrice van 5 in het Land. Hiernaast presenteerde ze ook regelmatig het Ontbijtnieuws en het Late Nieuws op RTL4. Later ging Selma voor SBS6 werken, waar zij Hart van Nederland en Actienieuws presenteerde. Van 2003 tot en met 2012 nam ze de late editie van Shownieuws op zich.

 

Naast haar presentatiewerk is zij ook nog actief in de muziek: samen met haar vader, de pianist Louis van Dijk, geeft zij nog regelmatig concerten voor een klein en select publiek. Via spontane Twitter berichten kwam haar hobby naar buiten. O.a. over de kat die na een aantal weken toch een boompje had gesloopt tijdens een gerichte aanval. We herkennen een aantal Dickensville items in haar gezellige dorpje, maar ook Lemax is aanwezig. En zo twitterde ze ook 2 jan. j.l. dat ze blij was dat het weer opgeruimd was.

 

Selma, we zijn benieuwd wat je over een paar maanden neerzet hoor!

(Foto Selma van Dijk©)


Jörgen Raymann (TV presentator)

We kennen Jörgen Raymann vooral als TV-presentator op de late avond met o.a. zijn typetje Tante Es, maar wat we niet wisten is zijn passie voor zijn kerstdorp. Kerst is inmiddels voorbij, maar bij Jörgen staat het kerstdorp eind januari nog steeds. In de wekelijkse showrubriek Het Geheim Van…vragen ze van het AD bekende mensen een boekje open te doen over hun verslavingen.  Jörgen Raymann vertelde hun vol trots dat hij was begonnen met 2 huisjes “maar nu staan er 14,” zegt Raymann. Hij loopt menig tuincentrum af om voor zijn dorpje zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Hij vertelt verder enthousiast, Ik heb al een schaatsbaan en een carrousel van Lemax. Daarbij heb ik ook een stroopwafelkraam staan van Intratuin en een koor dat kerstliedjes zingt” aldus het AD.

 

(Foto’s van Jörgen Raymann©)

Komend jaar wil Jörgen Raymann het nog grootser aanpakken. Volgens het artikel in de AD is hij is nu alweer aan het zoeken voor toevoegingen aan zijn dorp. Het liefst bouwt hij een groot skidorp. “Waarom het steeds maar groter moet, kan Raymann ook aan de verslaggever van het AD niet echt uitleggen. Als je aan bepaalde dingen begint, dan moet je het goed doen hè. En als ik zoiets doe, dan kan ik me er echt helemaal aan wijden.” 

Nou Jörgen Raymann, wij van Minidorp begrijpen jou helemaal hoor! (En zien heus wel dat er weer huisjes in je karretje liggen)


Roy Donders (Stylist Van Het Zuiden)

Roy Donders: Stylist Van Het Zuiden is een Nederlands reality televisieprogramma. Het eerste seizoen werd tussen oktober en december 2013 uitgezonden op RTL5. Een tweede seizoen werd in het voorjaar van 2014 uitgezonden onder de naam Roy Donders: meer dan stylist van het Zuiden. Het derde seizoen werd uitgezonden in het najaar van 2014.

In het programma staat stylist Roy Donders centraal. Hij is afkomstig uit de Tilburgse wijk Broekhoven. Hij heeft een kledingwinkel en is tevens actief als kapper en stylist. Hij richt zich op vrouwen uit volksbuurten en het woonwagenkamp. In de serie behoren ook zijn zus Rian, moeder Nel en vader Frans tot de hoofdpersonages. Donders probeerde in het eerste seizoen van de serie een eigen kledinglijn in huispakken op te zetten. Roy stopte met kledingparty’s omdat die meer om zijn persoon gingen draaien dan om de kledingverkoop. Hij opende een nieuwe winkel met daarnaast een kinderkledingwinkel van zus Rian. 

 

In seizoen drie zagen we dat Roy Donders samen met zijn vriend en zus zich te buiten gingen bij een tuincentrum met de aanschaf van een kerstdorp. Niet een paar huisjes, maar vele Lemax en MyVillage items in één keer. Zoals Roy zelf zegt; Hey, het is toch kerst. Vooral de kermis artikelen trokken de stylist erg aan. De nieuwe vlam van Roy deelde de liefde voor de huisjes nog niet helemaal. Hij was bang dat hij zijn vriendje een paar dagen moet missen.

 

Maar ze hadden vast een geweldige Kerst samen… zo met het dorp aan de tafel.

 

We zagen ook dat zus Rian niet koos voor het Kerstthema, maar zij ging helemaal los met ”een kar vol sprookjeshuisjes” oftewel het Efteling thema van Luville.

 

In 2015 is het Minidorp virus zelfs doorgedrongen tot in de etalages van de winkel van Rian en hiermee geniet heel de Tilburgse wijk Broekhoven van twee prachtige Kerstdorpen.

(Foto’s Rian© Mark© Roy©)


Patty Brard. (Nederlandse televisiepersoonlijkheid)

Petula Louise (Patty) Brard (Sorong, Nederlands-Nieuw-Guinea, 25 maart 1955) is een Nederlandse televisiepersoonlijkheid, presentatrice en voormalige zangeres in de meidengroep Luv’. Brard is een dochter van een Indisch-Nederlands echtpaar van gemengde afkomst. Haar vader ontleent zijn achternaam aan een Franse voorvader en haar moeder zou een Duitse voorvader hebben die naar Indië ging. Het gezin verhuisde naar Nederland toen Patty elf jaar oud was.

 

(foto’s Patty Brard© )

Na de havo volgde Brard een opleiding directiesecretaresse bij Schoevers. Korte tijd later kreeg ze een baan als secretaresse aangeboden bij de publieke omroep. Hier werd ze in 1977 ontdekt door Hans van Hemert en gevraagd voor de nieuw  op te richten meidengroep Luv’. Na vier jaar hield ze het v
oor gezien en stapte ze uit de groep. In 2006 was er een reünie van de dames van Luv’. In een realitysoap werden ze gevolgd in de aanloop naar hun optreden tijdens het concert van Froger, Joling en Gordon (de Toppers) eind mei 2006 in de Amsterdam ArenA. De band zou in 2006 weer stoppen maar wegens succes werd besloten de optredens door te laten gaan. Verder is Patty tegenwoordig beter bekend als presentatrice van Shownieuws op SbS6.

 

Nu zij en haar man Antoine hun woning volledig hebben omgetoverd tot een kerstpaleis telt ze de dagen af tot het zover is. Via haar Instagram account deelt patty trots foto’s van haar Kerstdorpje.