Department 56 2016 collectie

Natuurlijk is Department 56 weer de eerste van het nieuwe jaar om hun nieuwe collectie te tonen. De collectie van Department 56 wordt namelijk 2 × per jaar aangevuld. In januari maken ze de hoofdcollectie bekend en ergens eind mei komen er nog enkele items bij als de zogenaamde “Mid Year” introducties. Zoals wellicht bekend bestaat de collectie van Department 56 uit verschillende series (terug te vinden via Merken). En elk jaar komen er items bij in bijna alle series.

 

 Department 56, opgericht in 1976 viert dit jaar haar 40ste verjaardag! En inmiddels een beetje traditie viert Department 56 dit soort jubilea met speciale uitgaven door alle series heen.. Zo hebben we al een keer een serie stadstorens gehad bij 25 jaar Dickensvillage, en natuurlijk de “still water” bij 30 jaar Snow Village. Dit keer komen er in een aantal series items waarbij een kind een brief post naar de Kerstman.

 

 

Op onze multimedia pagina staat al een link om de nieuwste catalogus van Department 56 voor 2016 in te kijken, deze pagina is alleen te vinden voor geregistreerde leden van deze site. De moeite waard om dus even te registreren en in te loggen.

 

Naast de leuke brievenbus tafereeltjes zijn er vanwege het 40-jarig bestaan ook een aantal gazebo’s uitgebracht.  Uiteraard zijn er niet alleen maar specials en limited items, maar ook gewone gangbare en blijvende items. In elke serie komen er wel nieuwe huisjes of figuurtjes bij. Zo ook bij de Halloween serie en Northpole. Uiteraard zijn er dus nieuwe hebbedingen te vinden in Christmas in the city, Dickensvillage en Original Snow Village. Dat wordt weer sparen of moeten we blij zijn dat al dit moois niet verkrijgbaar is in Europa?   

 

Benieuwd waar ze in mei / juni mee komen!