Department 56 collectie

Tot 60% korting!

Wie Department 56 wil gaan sparen in Europa is helaas in veel gevallen aangewezen op online aankopen. Dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat D56 niet altijd met één en dezelfde maat werkt! Zo is Snow Village een stapje groter dan doorsnee, is Seasons Bay een stapje kleiner en zijn accents ook een apart verhaal! Ook zijn vele bekende items uitgebracht als “Ornament”. dan is de titel van het huisje hetzelfde, maar het formaat is gelijk aan een Kerstbal! Hieronder korte introducties van een aantal series.


The Original Snow Village

The Original Snow Village, is typisch Amerikaans te noemen, vandaar de term ‘original’. Het heeft als inspiratiebron de typische kleine Amerikaanse stadjes/steden, die je nog steeds in heel Amerika tegenkomt. Ze hebben als kenmerk een rechte hoofdstraat (mainstreet) die dwars door het stadje heen loopt en worden dan ook de Mainstreet City’s genoemd. Deze mainstreet city’s zijn ontstaan ten tijde van de kolonisatie toen er dus grote groepen mensen, voornamelijk komende uit Engeland, Frankrijk, Ierland, Nederland en Spanje, aan het rondtrekken zijn gegaan, in het nieuw ontdekte land, op zoek naar een stukje grond om zich te settelen. Vandaar dat deze mainstreet city’s in eerste instantie alleen maar bestonden uit ‘een’ straat, met aan weerskanten winkeltjes, de kroeg, de dokter, de tandarts etc. Rond deze mainstreets hebben zich uiteindelijk de zo typisch Amerikaanse gemeentes gevormd. Denk hierbij bv. aan Peyton Place, of een serie zoals The Desperate housewifes en de plaatsjes waar deze zich afspelen, het zijn nog steeds zeer hechte gemeenschappen met hun eigen tradities, waarden en normen en liggen dus aan de basis van het ontstaan van Amerika zelf.

Snow Village (ook de Halloween serie) is van glanzend Keramiek in tegenstelling tot alle andere dorps lijnen. De schaal is ook iets groter dan de rest. Een uitstekende serie om apart te sparen.

 


Snow Village Halloween 

Vier Halloween mee met deze griezelige Snow Village Halloween Collectie. Deze huizen en figuren toveren in mum van tijd uw dorp om tot een enerverende griezelbuurt. De collectie bevat spoken, heksen, enge kermisattracties en Halloween huizen, die volledig met pompoenen versierd zijn. Genoeg om in mum van tijd uw dorp om te toveren tot een echt Halloween dorp.


New England Village Series

De New England Village Serie heeft als inspiratiebron New England, maar heeft niets te maken met het huidige Engeland, iets wat veel mensen denken. New England (Nederlands: Nieuw-Engeland) is een benaming voor de staten in het noordoosten van de Verenigde Staten. Hieronder vallen de volgende staten:

- Connecticut

- Maine

- Massachusetts

- New Hampshire

- Rhode Island

- Vermont

 

De naam is al in gebruik sinds het begin van de koloniale tijd, reeds in 1616 werd het onder deze naam beschreven. Het gebied werd gekoloniseerd door een strikte geloofsgroep afkomstig uit Engeland, genaamd de Puriteinen, die zich tot doel hadden gesteld een nieuw Jeruzalem te bouwen en hun geloof uit te breiden. In Engeland werden de Puriteinen zwaar vervolgd in die dagen en door te verhuizen naar de nieuwe wereld, konden ze aan hun vervolging in Engeland ontkomen. Boston wordt beschouwd als de officieuze hoofdstad van New England.

 

New England is waarschijnlijk de best gedefinieerde regio van de Verenigde Staten, met meer gemeenschappelijke cultuur en geschiedenis dan enige andere regio van de Verenigde Staten. De rijkelijke geschiedenis en cultuur spreekt enorm tot de verbeelding, het is zoals het wordt weergegeven in films en boeken. Beboste heuvels, meren, kleine dorpjes met van die witte kerkjes, pittoreske vissersplaatsjes, de Green Mountains van Vermont, overweldigend mooi, en niet te vergeten Salem MA wat wereldwijd bekend staat om zijn “Witchcraft” waar de grootste heksenprocessen hebben plaatsgevonden uit de hele geschiedenis. En in Pennsylvania Dutch Country, waar een groot deel van de bevolking tot de Amish hoort. Deze streng religieuze groepering leeft er nog steeds volgens de normen en waarden van zo’n twee honderd jaar geleden en zijn een ware attractie. Regelmatig zie je een karretje rijden met een aantal Amish in traditionele klederdracht. In de serie vind je diverse koetsjes en figurines terug van de Amish. Kortom, spreekt New England enorm tot de verbeelding en is daarmee een perfecte inspiratiebron geweest voor de gelijknamige serie van Dept.56.


Dickens Village series

De architectuur, kleding en vooral de geschiedenis van het Victoriaanse Engeland, is de grote inspiratiebron geweest voor de Dickens’ Village Serie. Dat men gekozen heeft voor de naam Dickens is natuurlijk niet zo vreemd. Charles John Huffham Dickens (7 februari 1812 – 9 juni 1870) is n.l. een van de belangrijkste Britse schrijvers van het Victoriaanse tijdperk en geniet tot op de dag van vandaag een grote ‘naams’ bekendheid door de vele onvergetelijke boeken die hij heeft geschreven. Victoriaans is een aanduiding voor een tijdperk, namelijk de regeringsperiode van de Engelse koningin Victoria (1837 tot 1901) en voor een groot aantal voorwerpen, stijlen, modes, zeden en opvattingen die in die tijd vooral in Groot-Brittannië gangbaar waren.

 

Onder koningin Victoria was Engeland de toonaangevende natie op de wereld en het Verenigd Koninkrijk was een wereldrijk. Hoe men in Groot-Brittannië over de zaken dacht werd over nagenoeg de gehele wereld van belang geacht. In de Victoriaanse tijd was men zeer preuts. Niet voor niets staat de Victoriaanse tijd bekend als ‘de eeuw van de kuisheid’. De Victoriaanse tijd was ook de periode van het kolonialisme, imperialisme, en de sociale ongelijkheid. De stromingen van de romantiek, het communisme en het anarchisme (= géén staatsgezag) zijn in deze periode ontstaan. In de Dept.56 Dickens Village serie vind je de hele sfeer van het Victoriaanse tijdperk terug, perfect weergegeven, zowel de decadente rijkdom, als de armoede, de romantiek, net als de nieuwe stromingen in de kunst en poëzie. In principe is de serie een uitbeelding van een heel belangrijk stuk geschiedenis.


Dickens’ A Christmas Carol

Dickens’ A Christmas Carol is een serie van Dept.56 die als inspiratiebron een van de, meest bekende, boeken van Dickens heeft met de gelijknamige titel “A Christmas Carol”. Het is het Kerstverhaal van de slechte Scrooge die door het bezoek van o.a. Marley, zijn oude compagnon en een aantal geesten tot inkeer komt. In deze serie vind je alle figuren en huizen terug uit het boek van Charles Dickens, zoals o.a. Tiny Tim, Bob Cratchit, Belle’s house enz. Kortom,  een prachtig verhaal wat enorm tot de verbeelding spreekt en heel goed is uitgebeeld in de Dickens’ A Christmas Carol serie. Enkele huizen zijn in een later jaartal opnieuw uitgebracht maar in een hele andere uitvoering. Het is aan u om te kijken welke meer in het dorp past. Misschien wel alle twee om het dorp te laten groeien.


Alpine village

Dit charmante Europese Dorp, gelegen op een Alpen berghelling, omgeven door een ijskoude beekjes en kristalheldere meren, is de thuisbasis van vele welvarende winkels. Met een beetje fantasie, kan je bijna de alpenhoorn horen echoën door de bergen.


Christmas in the city

In 1987 geïntroduceerd, “Kerstmis In De Stad” is een miniatuur weergave van Kersttijd in Amerikaanse steden. Gemaakt van porselein en met de hand geschilderde perfectie. In deze fraai gedetailleerde “city” is het altijd gezellig. Ter ere van levendige steden en hun gevarieerde architectuur, biedt de serie tientallen plaatsen om te wonen, winkelen, werken, dineren en genieten van de kunsten.

 

Transport past bij de uiteenlopende behoeften van alle bewoners, van het rijden op een koets tot het vervoeren in een taxi. Tot het reizen met de metro aan toe. Trottoirs vullen met het winkelend publiek en carolers terwijl toeristen het park bezetten. De lichten van de stad verblinden de horizon en gebouwen geven een spectaculaire skyline van de stad. Het totale effect is een perfecte mix van vrolijken kerst en een adembenemend zicht op de stad.


Winters Frost

Een sprankelende deken van pure witte sneeuw heeft elke boom, elk gebouw en elke lantaarnpaal gevangen. Een magisch moment is gemaakt door de natuur én nagemaakt door Department 56. Winters frost schakelt de fantasie om in werkelijkheid door het creëren van een echte winter wonderland voor de feestdagen gevangen door de magie van de echte ijskoude winters. Een (nog) kleine serie met een echt cool uiterlijk.


North Pole Series

In 1990 werd de North Pole Series™  de thuisbasis van de favoriete vrolijke oude elf, Mevrouw Claus en haar drukke kleine helpers. Bestrooid met glinsterende sneeuw zijn de helder verlichte porselein gebouwen en accessoires hét beeld van de prachtige legende van de Kerstman, met een knipoog natuurlijk. De noordpool Serie is duidelijk geïnspireerd door deze blijvende legende. Op de noordpool, de Kerstman en zijn elfjes, zijn druk bezig met hun werk en zingen liedjes tijdens het bereiden van alle soorten speelgoed voor de kinderen van overal op de wereld.


Williamsburg

Williamsburg was rond het jaar 1700 de hoofdstad van de staat Virginia in Amerika. De stad is vernoemd naar de Britse koning William III. Bijna twee eeuwen lang is het onderdeel geweest van het Britse rijk als een kolonie.

 

Rond 1700 was het een bruisend centrum voor politieke vernieuwingen, en culturele veranderingen. Vanuit hier is het begin bepaalt van de Amerikaanse revolutie en met de huisjes van de Williamsburg collectie haalt u dus een echt stukje geschiedenis in huis.


Downtown Abby

Department 56’s interpretatie van ‘Downton Abbey®. Department 56 ambachtslieden hebben minutieus geprobeerd de architectonische ontwerpen van het kasteel te vangen in hun ontwerp. Elk stuk is met de hand gegoten en met de hand geschilderd.


Disney Village

Ver in het noorden, verder dan de Noordpool, is er een plek vol van vreugde. Een plek waar Kerstmis altijd gevierd wordt en de voorbereidingen nooit eindigen. Mickey’s Christmas Village brengt pure magie in uw huis met leuke details en sprankelende verlichting.

Deze vrolijke serie niet verwarren met Disney Park Village© welke al lang met pensioen is. dat was een serie gebaseerd op de gebouwen uit het park. Deze huisjes zijn gebaseerd op fantasie.


Margaritaville

Department 56 kwam de zomer van 2017 met een heel nieuw thema: Margaritaville. Margaritaville is een zomers thema, met sferen die je op tropische eilanden aan zou kunnen treffen. “Waar is Margaritaville? Het is in de tropen en je hoeft niet te reizen om er te komen. Er is een strand en een sfeervolle strandbar gevestigd aan de rand van de prachtige turqoise zee, waar je altijd een heerlijke plek aan de bar kan vinden. Waar kan je Margaritaville vinden? Het is een beleving in je gedachten. Heel apart, ver van het Kerstdorp idee, maar zeker niet minder leuk.


Accents

De iets kleinere huisjes van Department 56 noemen we Accents. Gemaakt voor het groeiende aantal van verzamelaars die gebruik maken van de verlichte gebouwen als deel van hun huis inrichting jaar rond. Deze lijn biedt eindeloze mogelijkheden voor decoratieve displays.

 

Niet alleen zijn deze gebouwen zijn voorzien van de Department 56 exclusieve batterij DAL Verlichting, maar ze zijn ook naar beneden geschaald in formaat. Waardoor meer ruimte voor creatieve expressie. Verzamelaars en decorateurs worden uit gedaagd om fantasievol inspiratie te vinden binnen vier verschillende thema’s.

Accents

Churches of the world

Veel mensen hebben een sterke emotionele verbindingen met heilige plaatsen waar ze wel eens zijn geweest of iets bijzonder over hebben gehoord. Om die rede n hebben we ervoor gekozen om deze drie kathedralen uit te brengen. Hun ontwerp en detail is kloppend met de werkelijkheid. Allemaal zijn ze voorzien van historische informatie op het achterpaneel.

Main Street

Elke stad in Amerika heeft een winkelstraat ingericht voor de kerst. Dat zijn o.a. tradities die we elk jaar opnieuw vieren. Main Street zorgt voor een kerst gevoel van thuis, vrienden en familie.

A Christmas Carol

is een klassieker. Voor degenen die  het koesteren als onderdeel van hun Kerst. Deze verlichte gevels brengen om de ware betekenis achter het verhaal. Liefdadigheid, barmhartigheid, Aardig zijn en verlossing. Ook in de gewone grote serie is er een Christmas carol lijn.

Baseball stadions

Amerika is Baseball. Niemand daar kan het slaan tegen de bal en het gebrul van de menigte weerstaan. Elk van deze populaire Major League Baseball stadions zijn de unieke favorieten onder de fans. Het achterpaneel is voorzien van historische informatie over elke honkbalveld.


Literary Classics serie

De inspiratiebron van de Literary Classics serie van Department 56, zijn 5 boeken /romans die met hun schrijvers worden gezien als literaire ‘klassiekers’. Department 56 heeft deze serie zeer compleet uitgebracht, de inhoud bestaat n.l. uit een huis, wat in het boek een belangrijke rol speelt, de bijbehorende figuren en tevens het boek zelf, in een mooie uitvoering met harde kaft.

De serie bestaat uit de volgende boeken:

 

The Adventures of Tom Sawer/ De avonturen van Tom Sawer

Auteur: Samuel Langhorne Clemens. Pseudoniem voor Mark Twain Naam van het huis in de Dept. Serie ‘Aunt Polly’s’. Samuel Langhorne Clemens, beter bekend onder het pseudoniem Mark Twain (Florida, Missouri, 30 november 1835 – Redding, Connecticut, 21 april 1910) was een Amerikaans romanschrijver, satiricus en essayist. Hij werd vooral bekend door zijn boeken The Adventures of Tom Sawyer (1876) en The Adventures of Huckleberry Finn (1884), die beide klassiekers van de Amerikaanse literatuur geworden zijn.

De avonturen van Tom Sawyer (1876) is het verhaal van een gedenkwaardige zomer. Tom Sawyer woont in een klein dorpje aan de Mississippi in Amerika. Omdat zijn ouders zijn overleden, woont hij samen met zijn jongere broertje Sid bij zijn tante Polly en haar dochter. Tom heeft een hart van goud, maar heeft niet altijd zin om zich netjes te gedragen. Huckleberry Finn is zijn beste vriend en ook een weeskind. In het dorp fluistert men dat Huck een landloper is, maar dat trekt hij zich niet aan. Hij woont helemaal alleen in een grote boomhut. Op een dag loopt Tom van school weg en trekt samen met Huck de bossen in. Daar zien ze een wild zwijn en besluiten het te vangen. Tom wordt echter betrapt door zijn strenge leraar en krijgt straf. Hij geeft het echter niet op en gaat na school met Huck het wilde zwijn proberen te verkopen aan de passagiers van een stoomboot die in de haven ligt. Maar dan ontsnapt het wilde die.

 

Great Expectations  

Auteur: Charles Dickens. Naam van het huis: ‘Satis Manor’. Charles John Huffham Dickens (Landport bij Portsmouth, 7 februari 1812 – Gad’s Hill Place in Rochester (Kent), 9 juni 1870) was een van de belangrijkste Britse schrijvers van het Victoriaanse tijdperk. 

Het verhaal gaat over Pip (Philip Pirrip). Een jonge wees, die bij zijn oudere zus en man (Joe) woont. Zijn ouders zijn overleden, op een dag bezoekt Pip hun graf. Opeens komt er een ontsnapte gevangene tevoorschijn en grijpt Pip beet. Pip moet voor hem eten en een veil halen. Pip is bang en haalt het voor hem. Op een dag wordt Pip meegenomen naar Satis House, daar woont de rijke vrouw Havisham en een mooie jonge dame genaamd Estella. Miss Havisham is een rare vrouw. Haar aanstaande is nooit op de bruiloft komen opdagen. Daarom is ze nog steeds erg verdrietig en elke dag draagt ze haar trouwjurk nog. Estella is een koud en gemeen persoon. Estella is niet aardig tegen Pip, maar toch wordt Pip verliefd op haar. Als Pip, zijn zus en Joe aan het eten zijn, komt Mr. Jaggers binnen. Hij is een advocaat en heeft groot nieuws. Een anonieme weldoener heeft Pip een fortuin gegeven, zodat hij een echte heer kan worden. Hij moet dan mee met mr. Jagger naar Londen, waar hij les zal krijgen. Pip gaat naar Londen, maar neemt eerst afscheid van Miss Havisham en Estella.

 

The Great Gatsby

Auteur: Francis Scott Key Fitzgerald. Naam van het huis: ‘West Egg Mansion’. Francis Scott Key Fitzgerald (24 september 1896 – 21 december 1940), was een Amerikaans schrijver.Hij werd geboren in Saint Paul in de staat Minnesota, en wordt gezien als een van de grootste Amerikaanse schrijvers uit de 20ste eeuw. Hij was de woordvoerder  voor de Verloren Generatie, Amerikanen die geboren waren in de laatste 10 jaar van de 19e eeuw, en die volwassen werden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij schreef vijf boeken en een groot aantal korte verhalen met thema’s als jeugd, depressie en leeftijd met een bijzondere emotionele eerlijkheid. Zijn helden – knap, met veel zelfvertrouwen, maar gedoemd – branden helder voor de explosie, zijn heldinnen zijn mooi en ondoorgrondelijk. Hij stond bekend als Scott Fitzgerald.

Het verhaal gaat over Nick Carraway, hij verhuisd na het afmaken van zijn studie naar West Egg, een villawijk vlakbij New York. Daar gaat hij op bezoek bij Tom Buchannon Hij maakt kennis met Tom’s vrouw Daisy en Jordan Baker, een vriendin van Daisy. Nick vindt haar erg aantrekkelijk en krijgt een ‘relatie’ met haar. Nick’s buurman Gatsby geeft vaak feesten. Op een van die feesten vraagt Gatsby aan Nick of hij Daisy en hem wil koppelen. Zij krijgen een affaire en ook Tom, Daisy’s man, heeft een minnares, Myrtel. Myrtel komt door een auto-ongeluk om het leven. Daisy zat in de betreffende auto. Myrtels man Wilson verdenkt echter Gatsby en dood hem uit wraak. Daarna pleegt hij zelfmoord. Op de begrafenis van Gatsby komt haast niemand. Aan de relatie tussen Nick en Jordan komt een einde. Na twee jaar vertrekt Nick uit de villawijk.

 

Sherlock Holmes 

Auteur: Arthur Conan Doyle. Naam van het huis ‘Baker Street’. Sherlock Holmes is zonder twijfel de beroemdste detective ooit. De excentrieke pijp rokende en viool spelende speurneus uit Baker Street 221b, Londen, loste de ingewikkeldste misdaden op met zijn buitengewone vernuft. Toen zijn geestelijke vader, Arthur Conan Doyle, hem in 1893 liet overlijden, kwamen er zo veel protesten dat hij Holmes een tweede leven gaf. Ook na honderd jaar is de detective uit het Victoriaanse tijdperk onverminderd populair.

Arthur Conan Doyle werd geboren op 22 mei 1859 in Edinburgh. Hij studeerde er medicijnen en werd oogspecialist in Birmingham. In 1891 legde hij zich volledig toe op het schrijven. Zijn eerste boeken over Sherlock Holmes waren op dat moment al verschenen: “A Study in Scarlet” (Een studie in rood) uit 1887 en “The Sign of Four” (Het teken van de vier) in 1890. De bewondering van het grote publiek kwam echter met de publicatie van het eerste korte verhaal over de intelligente speurder (“Schandaal in Bohemen”) in “The Strand Magazine” van juli 1891. Vele avonturen in even zo vele afleveringen zouden volgen, zogenaamd opgetekend door Holmes’ trouwe vriend en biograaf, de medicus dr. Watson. De belangstelling voor de verhalen was enorm. Nooit heeft het tijdschrift zoveel exemplaren verkocht als ten tijde van Sherlock Holmes.

 

Little Women “The March Residence”

Auteur: Louisa M. Alcott “Het March Huis”. Het verhaal begint op Kerst en eindigt twaalf maanden later. Het verhaal speelt zich af gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog van 1861-65. Het verhaal begint gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog die plaats vindt van 1861-65, wanneer het kerst is. Vader March is dokter en werkt in de oorlog. Hij is al gedurende lange tijd weg. De familie heeft niet veel geld tot haar beschikking, maar toch leven zij gelukkig. Mevrouw March is altijd druk met werken voor arme families zoals de familie Hummel in de stad en het zorgen voor haar vier dochters, waar het verhaal om draait. De vier meisjes maken kennis met hun 16-jarige buurjongen Laurie, die wees is en daarom bij zijn opa woont. Dit groeit uit tot een hechte vriendschap. Dan komt in november het vreselijke nieuws dat meneer March ernstig ziek is en wordt er in een telegram gevraagd of mevrouw March naar het Grand Hospital in Washington wil komen. Ze hebben niet genoeg geld om de reis te maken, maar tante March is rijk en zij wil de reis wel betalen. Meneer Brooke, de leraar van Laurie, bied aan om met mevrouw March de reis te maken. Jo wil ook nog wat bijdragen aan de reis, hierop knipt ze haar mooie lange haar af en verdient ze er 25 dollar mee. Ook nu hun moeder weg is blijven de meisjes zorgen voor de familie Hummel. Op een dag komt Beth huilend thuis en vertelt ze dat de baby aan roodvonk is gestorven en de andere kinderen ook roodvonk hebben. Hierop krijgt Beth ook roodvonk, maar ze geneest goed. Moeder March komt naar huis, wanneer ze het nieuws over Beth gehoord heeft. Uiteindelijk is de oorlog voorbij, dus komt meneer March weer naar huis en gaat Meg trouwen met John Brooke.


De Familie stamboom