Department 56 maakt 2018 al bekend

Ook dit jaar is Department 56 weer de eerste om in het nieuwe jaar om hun nieuwe collectie te tonen. De collectie van Department 56 wordt namelijk 2 × per jaar aangevuld. In januari maken ze al jaren de hoofdcollectie bekend en ergens eind mei komen er weer items bij als de zogenaamde “Mid Year” introducties. Zoals wellicht bekend bestaat de collectie van Department 56 uit verschillende series (terug te vinden via Merken). En elk jaar komen er items bij in bijna alle gangbare series. Op de officiële website van Department 56 is de collectie voor 2018 gepubliceerd in januari 2018. Voor meerdere collecties zijn nieuwe items uitgebracht. Zowel figuren, bomen en huizen. Helaas voor de Europese markt is het verkrijgen van items van Department 56 nog steeds een zaak van importeren vanuit de USA omdat Enesco geen dealers heeft in Europa*. Wil je echt je collectie uitbreiden zul je je dus moeten wenden tot E-bay of internationale web-shops zoals Amazon e.d. Erg jammer, want er zitten weer echte parels tussen. Zoals deze spectaculaire kerkhof scene. Ze hebben het moment vastgelegd waarop Scrooge zijn lot getoond wordt door de geest van de toekomst en hier maakt hij de veranderende beslissing om zijn leven te verbeteren en te veranderen. De geest is doorschijnend en er zijn graven van Scrooge en Jacob te zien.

* edit: Sinds 2023 is Department 56 ook verkrijgbaar bij Minidorp

 

Christmas Carol Cemetery – Dickens A Christmas Carol


Maar ook in het Disney verhaal worden weer nieuwe items uitgegeven, zoals deze waar Mickey klaar is om de 3 laatste deelnemers in de wedstrijd “kauwgom bellen blazen” te beoordelen.

 

Mickey’s Big Bubble Contest – North Pole Series


Veel klokkentorens dateren van een eeuw of meer terug en zijn enorme attracties geworden voor bezoekers. Trouw aan traditionele klokkentoren in Beieren toont deze toren roterende figuren in middeleeuwse kleding.

 

Rhineland Glockenspiel – Alpine Village


 Ook de in 2017 geïntroduceerde zomer serie is uitgebreid. De Volcano Club is de nieuwste, leukste plek in Margaritaville. Het creatief ontwerp benadrukt het plezier van het maken van mix-dranken. Een echt werkend mechanisme produceert een stomende vulkaan. Voeg gewoon water toe aan het reservoir – De stoom is veilig en schoon.

 

Margaritaville Volcano Club – Margaritaville Village


Dit is slechts een kleine greep uit de nieuwste items, klik gewoon door naar de officiële pagina van Department 56 en bekijk ze allemaal! Veel plezier met de voorpret!  

 

-Update- We hebben de complete catalogus 2018 al voor u! Op onze download pagina (voor geregistreerde leden) Er zijn ook een aantal limited to 2018 items bij, als je hierin geïnteresseerd bent zul je ze dus in 2018 moeten bemachtigen. Na dit jaar worden de mallen vernietigd en komen ze niet meer terug. Dit geldt voor de zes hieronder afgebeeld: