Dickensville collectie

Dickensville Classic

Een grote collectie huisjes en aanverwanten zonder een duidelijke lijn. Veel huisjes zijn in de stijl van Dickens, maar er kan ook een modern gebouw tussen zitten. Jaren geleden waren er ook items die beduidend kleiner waren. Menig item heeft duidelijk invloeden van Lemax en Department 56 om maar niet te spreken van kopieën. Het is een redelijk betaalbaar segment, maar alle waar naar z’n geld. Omdat er steeds meer merkloze huisjes uit Hong Kong verschijnen komen er minder items uit onder dit “classic” label.


De Elfsteden series

Exact honderd jaar na het oprichten van Vereniging de Friesche Elf Steden is het idee bij PEHA in ontstaan om de bekende miniatuur huisjeslijn “Dickensville” aan te vullen met de Elfsteden series©. Een complete serie miniatuur huisjes en schaatsers die de tocht der tochten weerspiegelt.  De figuren, accessoires en huisjes allemaal op waarheid berust, maar her en der aangepast maken het mogelijk de tocht der tochten elk jaar te laten plaatsvinden!

 

De nieuwe unieke serie van verlichte Friese Dickensville huisjes en Dickensville figuren en accessoires is gebaseerd op de tocht der tochten; De Elfstedentocht, Een schaatstocht in de provincie Friesland van bijna 200 kilometer lang.

 

IT GIET OAN…. Zodra de vorst inzet, de verwarming hoog gaat en buiten de sloten een kleine laag ijs gaan vertonen steekt bij de schaatsliefhebbers de schaatskoorts de kop op! Niet alleen in Friesland, maar in heel Nederland zijn de schaatsliefhebbers tijdens deze koude wintermaanden in de ban van de Elfstedentocht, “Giet it oan? Of toch niet.

 

Leeuwarden, Sneek, IJIst, Sloten, Stavoren, Hindelopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum.

 

Dat zijn de elfsteden waar langs de tocht van bijna 200 km over natuurijs in weer en wind  gereden wordt. En dat hele stuk in één dag!  Wat op eigen initiatief begon in de lange koude winter van 1890- 1891 is uitgegroeid tot een waar fenomeen. Willem (Pim) Mulier die ook meedeed aan deze eerste tocht is degene die op het idee kwam van een “georganiseerde” Elfstedentocht. In 1909 was het zover en schreef de Friesche IJsbond voor de eerste keer een Elfsteden wedstrijd uit.

 

Sindsdien zijn er in totaal 15 Elfstedentochten gereden en was het in 1997 de laatste keer dat de schaatsers de Elfstedentocht hebben kunnen rijden. Elk jaar blijft het weer spannend of de winter streng en koud genoeg is om over de hele route kwalitatief goed ijs te laten groeien. Dat dit zelden voorkomt, blijkt wel uit het aantal malen dat de tocht der tochten gereden is.


Dickensville Frosty village©

Een nieuwe collectie sinds 2015. Mooie chique Dickensville items in wit/zilver met draaiende elementen. Alsof alles is bevroren in de stad zijn deze items geheel in een “frozen” look uitgevoerd.

 


Dickensville Puzzels en spellen

Geef een mooi cadeau met bijvoorbeeld deze 1.000 stukjes legpuzzel of daag jezelf uit en geniet. Maak het plaatje met een historische dorpsgezicht van een Elfsteden stadje  Made in Holland dus van uitstekende kwaliteit. Een unieke collectie van spellen en puzzels over de trots en het mooie van Friesland. Gebaseerd op de mooie taferelen die gemaakt kunnen worden met de huisjes, figuren en accessoires van de Dickensville Elfsteden Series! Even een kwaliteit momentje voor jezelf en heerlijk puzzelen of een spelletje doen met familie en/of vrienden. Geniet ook op deze manier van de Dickensville Elfsteden Series! Kleine puzzels zijn verkrijgbaar in originele melkpak verpakking en de grotere puzzels en spellen zitten verpakt in stevige kwaliteit verpakking. Verkrijgbaar vanaf 2017.


De Elfsteden series spaaractie van PeHa© 

Tevens is er bij de Elfsteden serie een geweldige spaaractie waarmee u gratis Dickensville huisjes kunt krijgen. Bij ieder huisje vindt u 2 elfstedenkruisjes. Bij de grotere accessoires zit 1 elfstedenkruisje. Wanneer u in totaal 11 elfstedenkruisjes heeft gespaard kunt u deze opplakken op de speciale spaarkaart (stempelkaart), volg de instructies op de spaarkaart en ontvang zo uw gratis huis