Is de grootte belangrijk?

Tot 60% korting!

Het kleinste kerstdorp ter wereld

Waarschijnlijk het kleinste complete Kerstdorp ter wereld is deze van Thomas Kinkade© uit één stuk. Een muziekdoos waarin zelfs het treintje rijd (!)

Uitgedacht door een technicus en uitgevoerd door een paar man in Hong Kong, waar ze zelfs de bijbel op een rijstkorrel kunnen schrijven. Met de meest geavanceerde apparatuur in een fabriek.

Nee, dit soort details op dit formaat zullen we zelf thuis niet voor elkaar kunnen boxen. En gelukkig maar. Want is het leuk om je kerstdorp in je hand te houden? En ‘m daarna door te geven omdat je buurvrouw het ook wil zien? Nee toch. Het is veel leuker om er met z’n allen bij te staan kijken en elkaar op de leuke items en tafereeltjes te wijzen


Kan het teveel worden?

Toch, Ook al is een Kerstdorp met twee huisjes 's avonds al gezellig, lukt het de meeste niet om het bij die twee huizen te laten. Immers twee is geen dorp toch? Nee, w wilt meer. Want het is leuk! Leuk om naar te kijken, leuk om op te bouwen, maar ook zeker leuk om een nieuw item aan te schaffen. (ontkennen heeft geen zin. Wij hebben ook deze hobby).

Herkenbaar zal het ook vast zijn dat er misschien een partner is, die het allemaal wel wat veel vinden worden. Dat u zelf soms denkt dat het wel ”iets vreemd” over kan komen tegenover de buren dat uw bankstel 's winters in de tuin staat. Dat de kinderen het zat zijn om bij de Mc Donalds te eten omdat de eethoek tijdens de kerst niet bereikbaar is of dat er regelmatig helikopter controle vluchten boven uw wijk plaats vinden vanwege het afwijkende stroom verbruik!

 

Er zijn echter mensen die gewoon toegeven aan hun drang om het weer iets groter te laten worden dan vorig jaar. En waarom niet… ze doen er (hopelijk) niemand kwaad mee. En als iemand vindt dat u te veel ruimte inneemt. Laat ze dan de foto’s uit dit artikel zien. Waarschijnlijk valt het dan nog mee hoever u bent gegaan. In plaats van elke keer groter kunt u natuurlijk ook proberen wat meer detail aan te brengen. Hiermee blijft u zonder ruimte in te pikken toch lekker bezig met uw hobby. Want dat mist soms wel in de grotere dorpen. Een beetje “eigen” creativiteit. 270 huisjes op een sneeuwdeken staat toch anders dan 5 huisjes met een straatje en een parkje. Beide indrukwekkend, maar wel verschillend.


Indrukwekkende kerstdorpen

Nancy bouwt haar kerstdorp