Landschap bouwen met kant en klaar basis van My Village

Tot 60% korting!

Kant en klaar basis van MyVillage

Als het zelf bouwen van een basis nu nog tegen staat dan  hebben veel tuincentra in Nederland een assortiment kant en klare bergen waarvan de meeste oneindig te koppelen zijn en waarmee ook zonder enige knutselkennis het lukt om snel en heel toonbaar een dorp neer te zetten… de serie heet “ MyVillage ” en is van een lichte kunststof soort gemaakt. Ze zijn te schilderen met zowel acrylverf als spuitbus, aan te kleden met allerlei materialen, zeker met stickywax, of sticky dots, en voorzien van handige gaten om de lampjes door te voeren. Eronder is genoeg ruimte voor je snoeren en in de berg is plaats voor de adapters. De meeste bergen hebben plaats voor meerdere huisjes. De eerste modellen uit 2008 bestonden uit een linker en een rechter berg van 60x80cm, die zowel in de lengte als in de breedte passend zijn.

 

 

 

Inmiddels is er een hele serie modellen uitgebracht, waaronder, beschilderde bergen en een superskihelling! In een paar stappen lukt het iedereen om de MyVillage displays leuk op te bouwen. 

 

Zet eerst al je spullen klaar die je wil gebruiken inclusief de verf (acryl of spuitbus) als je ze wil kleuren. Met een rolletje schilders tape plak je dan de delen af die je wit wil laten zoals de sneeuwkant bijvoorbeeld.  Spuit de verf niet te dik zodat het lekker vlot droogt.

 

Ga je losse materialen zoals strooigras, sneeuw of houtsnippers e.d. gebruiken, kun je die nu nog in de natte verf strooien of anders later met spuitlijm bevestigen.
Pak je items uit en verdeel de verlichting over de gaten, houd hierbij ook gelijk rekening met eventuele adapters voor straatverlichting en animatie items. Handig zijn in dit geval zeker de snoeren met meerdere lampjes of aansluitingen aan één adapter.

Als alle snoeren zijn gecontroleerd kan de basis op zijn plek gezet worden. Eenmaal op zijn pl ek kunnen de huizen geplaatst worden en de andere items worden aangesloten.
Losse bomen, lantaarns en figurines zetten we het beste neer met sticky dots©, dit zijn kleine lijmdruppels/plakkers die goed kleven en later weer goed te verwijderen zijn.

 

Hiermee voorkomen we dat losse dingen omvallen. Met wat IJslandse mos of sneeuwfluf bedekken we de gaten en de kieren tussen de bergen indien u meerdere modellen heeft gekoppeld, die nu eventueel nog zichtbaar zijn en strooien hier en daar wat strooisneeuw voor het winterse pak sneeuw.


Hieronder een video over het spuiten van een My Village landschap: