Ville De Reidy

Jojeux Noël met Luville Ville de Reidy

Jojeux Noël! Fijne kerstdagen! In dit dorp wordt Frans gesproken, want we bevinden ons in de Elzas. Om precies te zijn in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Alle dorpse taferelen zijn in dit thema terug te vinden. Feestelijk samen eten, op Kerstavond naar de kerkmis, een overvloed op chocolade en cadeautjes onder de kerstboom, gezellig verlichte kerstmarktjes, dat is Frankrijk tijdens kerst ten voeten uit! Met de Ville de Reidy huisjes, figuren, accessoires, tafelstukken, voertuigen en animatie bouw je een dorp dat haast werkelijk tot leven komt.

Luville - Cheese Market
Special Price € 25,16 Regular Price € 27,95
Luville - Buying a Baguet
Special Price € 10,76 Regular Price € 11,95
Luville - Bread Delivery
Special Price € 17,96 Regular Price € 19,95
Luville - Poulier Market
Special Price € 35,96 Regular Price € 39,95
Luville - Hotel de Ville
Special Price € 62,96 Regular Price € 69,95
Bakery Facade - Luville - Ville de Reidy
Special Price € 56,66 Regular Price € 62,95
Luville - Restaurant - Facade
Special Price € 58,46 Regular Price € 64,95
Luville - Cafe Ville de Reidy - Facade
€ 89,95
Luville - Chocolate Shop - Facade
€ 69,95
Luville - Police Station - Facade
€ 77,95
Luville - Hotel Restaurant - Facade
€ 87,95
Luville - Veggies Shop - Facade
€ 77,95
per pagina
Sorteer op sort-descending

Het verhaal van Ville de Reidy

Met hun kin diep in hun kragen gedoken wandelen de bewoners van het Franse Ville de Reidy door de knisperende sneeuw richting de kerk. Daar zal de pastoor zijn nachtmis houden. Ondanks de kou zorgen de gezelligheid en de geur van versgebakken stokbrood voor een warm gevoel bij iedereen. Wanneer de skiënde toeristen morgen weer op de piste staan, verzamelen de bewoners zich in het dorpsrestaurant om samen hun kerstmaal te nuttigen. Daar vertellen ze elkaar verhalen over de geschiedenis van hun dorp.

 

De totstandkoming van het dorp

Luville’s Ville de Reidy behoort tot de categorie The Originals. Dit zijn collecties die in Reeuwijk door de eigen ontwerpers worden bedacht, getekend en gecreëerd. Ondanks dat hun rijke fantasie hen helpt, zijn ze voor de vervaardiging van hun dorpen naar verschillende bestemmingen afgereisd. Voor Ville de Reidy hebben ze dan ook daadwerkelijk de Franse Elzas bezocht. Ook Luxemburg hebben ze aangedaan. Op basis van hun bezoek maakten ze gedetailleerde tekeningen die verschillende keren werden gecontroleerd voordat ze daadwerkelijk in productie werden genomen.

 

Favorieten uit deze categorie

Hier vind je enkele van de meest geliefde items uit Luville’s Ville de Reidy collectie. Denk bijvoorbeeld aan de French Cheese Market, de Poulier Market of de Wine Factory. Ook het item Bread Delivery, een bakker die op zijn brommer stokbroden rondbrengt, mag niet ontbreken.

 

Jaarlijkse uitbreiding van de collectie

Luville is het exclusieve merk van het in Reeuwijk gevestigde Edelman B.V. De producent draagt zorg voor het gehele proces, van ontwerp tot productie. Ieder jaar worden er nieuwe uitbreidingen aan de bestaande collecties toegevoegd. Ook het authentieke Ville de Reidy groeit zo steeds meer. Het miniatuurdorpje laat zich ook prima combineren met items uit andere collecties van Luville, maar ook andere producenten van kersthuisjes en -figuren.