Piko

Het klassieke PIKO-product waardoor PIKO wereldwijd bekend geworden is, is het modelspoor. In de spoorbreedtes H0 (schaal 1:87) alsook G (schaal 1: 22,5) biedt PIKO de  modelspoorder een compleet assortiment aan. Naast de meest verschillende locomotieven, personenrijtuigen en goederenwagons alsook gebouwmodellen is er met de PIKO A-rails en de PIKO G-rails alles aanwezig, wat de modelspoorvriend voor zijn hobby nodig heeft.

 

Attractieve en billijke PIKO startsets in de beide spoorbreedtes H0 en G bieden de ideale mogelijkheid voor de instap in de fascinerende hobby modelspoor. Maar ook voor de gebieden van de spoorbreedte TT (schaal 1:120) en spoorbreedte N (schaal 1:160) krijgt de modelspoorder gunstige PIKO modellen.

 

 Piko produceert zowel rollend materieel in schaal H0 (1/87), N (1/160), TT (1/120) en G (1/22,5) als bouwsets van gebouwen in de schalen H0 (1/87), G (1/22,5), Spoor I (1/32) en N (1/160). Bovendien heeft PIKO een compleet railprogramma in het assortiment in de schalen H0 en G. Ook biedt PIKO in de schalen H0 en G een ruime keuze in betaalbare startsets voor de beginnende modelspoorder.

 

PIKO biedt een uitgebreid programma voor de gevorderde modelspoorliefhebber, maar ook de beginners, met name de jeugd, worden niet vergeten. Voor deze groep biedt PIKO zeer betaalbare locomotieven, wagens en bouwsets van huisjes in het PIKO Hobby assortiment. Voor de gevorderde modelspoorder biedt PIKO ook rijdend materieel aan in het rijk gedetailleerde, maar toch betaalbare PIKO Expert segment.

 

PIKO Spielwaren GmbH gevestigd in het Thüringische Sonneberg is met meer dan 550 medewerkers in de productielocaties Sonneberg en Chashan in China een van de vooraanstaande Duitse en Europese producenten van modelspoor en accessoires in de spoorbreedtes G, H0, TT en N.
 

De traditierijke onderneming werd in 1949 in Chemnitz gesticht en is sinds 1992 eigendom van de leidinggevende firmant Dr. René F. Wilfer. PIKO-modelspoorproducten worden overwegend via de goed gesorteerde modelspoor vakhandel verkocht. Maar ook in de verzendhuizen en webwinkels alsook in speelgoedafdelingen van warenhuizen kunt u PIKO artikelen verkrijgen.  Op het gebied van H0 en Gartenbahn biedt PIKO een volledig assortiment en biedt de geïnteresseerde modelspoorder alles wat hij in de desbetreffende schaalgrootte voor zijn hobby nodig heeft. Dit gaat van locomotieven, rijtuigen en wagons tot en met gebouwmodellen, rails en complete startsets alsook een eigen digitaal systeem.

 

Voor de vrienden van de spoorbreedtes TT en N produceert PIKO interessante locomotieven, rijtuigen en wagonmodellen. PIKO-modelspoorproducten dekken de meest onderscheidende behoeftes van de modelspoorders af en worden in de binnenlandse en buitenlandse vakpers regelmatig getest en onderscheiden. Voor industrie- en reclameklanten is PIKO een betrouwbare leverancier van individueel bedrukte modelspoorproducten geworden, die graag als hoogwaardige reclameartikelen of voor premiedoeleinden ingezet worden.

 

PIKO Spielwaren GmbH presenteert zich op de verschillende nationale en internationale vakbeurzen als de Speelgoedbeurs Neurenberg, alsook op de consumentenbeurzen in geheel Duitsland aan het modelspoorenthousiaste publiek. Elk tweede jaar wordt in Sonneberg het „open huis“ gehouden, dat telkens door meer dan 10.000 PIKO-fans bezocht wordt en zich al lang tot een onvergetelijke gebeurtenis en vaste afspraak in de modelspoorbranche ontwikkeld heeft.

 

In Nederland wordt Piko geleverd door Scaletrading. Scaletrading is distributeur van diverse merken op het gebied van modelspoor, modelauto’s en overige toebehoren.  Zij zijn agent en importeur voor Nederland van de merken: PIKO, NMJ en Epoche. Naast het standaard programma van PIKO en Epoche, laten zij bij beide merken regelmatig modellen vervaardigen naar Nederlands Voorbeeld.