Redactie

Tot 60% korting!

Wim en Petra van Oostende. ( Eigenaar sinds 2020 )

 

Sinds 10-2020 is het beheer incl. alle rechten en copyright’s van Minidorp overgenomen door Wim en Petra van Oostende.


Mark de Vries ( Oprichter – Eigenaar tot 2020 )

 

 Was de oprichter/eigenaar van Minidorp.nl en VillageWorld.com sinds 2005 en de oprichter van de MinidorpClub© in 2010. Verzamelaar van Kerstdorpen sinds 2004. Bouwde met Lemax, Luville, Dickensville én Department 56. Heeft inmiddels honderden dorpen gecreëerd in diverse stijlen en heeft in vele media ( boeken, tijdschriften en kranten ) van Europa tot Amerika gestaan. Mocht zelfs een groot dorp neerzetten voor de president in Azerbaijan samen met Marcel en schreef hier een boekje over in 2017. Mark stond aan de basis van o.a de eerste Kerstdorp-Workshops in Nederland, de eerste clubdagen/meetings en is vijf jaar hoofdredacteur cq designer geweest van het clubblad, de Minidorp Chronicle. Direct contact met de leveranciers heeft geleid tot vele uren sparren over ideeën en verbeteringen van sommige producten die we bijna allemaal wel in ons dorp hebben staan. Mark heeft menig tuincentrum in Nederland en België bijgestaan met advies over de inrichting van hun kerstdorp. In 2017 heeft hij een stapje terug gedaan bij de MinidorpClub en heeft zich in oktober 2020 helemaal teruggetrokken .

 

In oktober 2020 heeft Mark het volledige concept Minidorp over gedragen aan dhr W. van Oostende.Marcel Cammenga ( Mede oprichter)

 

Marcel was de eerste rechterhand van de oprichter toen minidorp drukker werd dan gedacht. Hij richte in 2010 samen met Mark de vereniging ” de MinidorpClub ” op en is een lange tijd secretaris geweest van de club. Alle handelingen zoals leden administratie en verzendklaar maken van de clubbladen kwamen daar bij kijken. Marcel heeft samen met mark menig tuincentrum in Nederland en België bijgestaan met advies over de inrichting van hun kerstdorp. Marcel heeft een flinke verzameling Department 56 om een winterdorp te kunnen plaatsen maar ook andere merken ontbreken niet in zijn verzameling. Een aardige collectie Efteling items inspireren hem regelmatig om dit avonturenpark na te bootsen. Maar kleinere vignetten met een Amsterdamse gracht bijvoorbeeld staan ook dikwijls te pronken in zijn woonkamer. Marcel heeft nadat het clubblad verdween een stapje terug gedaan om de overgang naar een online platform van een afstand te bekijken. Op de achtergrond bleef hij echter betrokken en behulpzaam.