RTL4 zoekt de beste kerstdorpbouwers

Na het succes van Lego masters heeft RTL 4 de smaak van gezellig knutselen en bouwen in wedstrijdverband te pakken. Eind december is daarom Merry little christmas te zien.

 


Kerstdorp bouwen

Onder leiding van Robert ten Brink gaan de kandidaten op 16 en 23 december samen met miniatuurbouwers de strijd met elkaar aan om te laten zien wie het mooiste en meest indrukwekkende kerstdorp kan bouwen.

 

Tijdens deze show bouwen fanatieke kerstdorp bouwers samen met andere miniatuurbouwers die zich nu eens helemaal op kerst storten aan hun mooiste, beste, meest gedetailleerde, maar vooral gezelligste kerstdorp van Nederland. Het bouwen van kerstdorpen is voor vele een uit de hand gelopen hobby en het wordt ieder jaar groter.

 

In ‘Merry Little Christmas’ tonen de bouwers het uiterste van hun kunnen om tot de meest sfeervolle en oogstrelende kerstdorpen, pleinen en straten te komen.

 

Goede kanshebbers zijn natuurlijk die bouwers die minidorp.nl en de tips hier al jaren volgen. Het programma draait om heel fanatieke kerstdorpbouwers. “We gaan twee afleveringen maken waarin die mensen het tegen elkaar opnemen en daar komt dan een heel mooi, klein kerstdorp.” 

 
Martijn Krabbé verwacht geweldige televisie. “Het is zo lief en zo klein en zo schattig om dat op miniatuur te zien allemaal. Daarom ben ik natuurlijk ook gevraagd om dat te presenteren. Ze zochten gewoon de kleinste presentator die ze hebben bij RTL. Nou, dat ben ik dus“, grapt hij tegen Boulevard.

 

Helaas was Martijn ten tijde van de opname verhinderd door een quarantaine periode na een positieve corona test en heeft Robert ten Brink het stokje over genomen. Op 16 en 23 december kijken dus!


Ook SbS6 komt met een miniatuur bouwers afval race!

 

Er zijn mensen die de prachtigste creaties in het piepklein maken, en daar met recht zeer trots op zijn. In het nieuwe SBS6-programma Klein maar fijn gaan ze op zoek naar de beste miniatuurbouwer van ons land. Klein maar fijn is dit najaar te zien bij SBS6.

 

Acht van de beste miniatuurbouwers van Nederland nemen het tegen elkaar op met de mooiste miniatuurcreaties die ze zelf moeten maken. Elke week krijgen ze twee opdrachten waarbij hun technieken én hun creativiteit op de proef worden gesteld. Dit varieert van kleine opdrachten, zoals het beschilderen van figuren en het creëren van moderne poppenhuizen tot het maken van maquettes van miniatuurlandschappen en het namaken van mooie taferelen. De deskundige jury, onder leiding van Dido Geluk, beoordeelt de werken. Dido Geluk is teamleider modelbouwatelier/maquettebouwer bij Miniworld Rotterdam. Elke week bepaalt de jury wie de minst presterende miniatuurbouwer is, totdat er in de finale nog drie kandidaten over zijn. Zij strijden tegen elkaar om te bepalen wie de beste miniatuurbouwer van Nederland is!

 

Yup, Minidorp is hot!!