Scott bouwt met...

Scott bouwt met tandenstokers. Nee, niet alleen met kerst maar al jaren en nee, geen hekje maar een heel dorp.

 

“Mijn grootouders hadden een huis op 518 12th Ave, tussen Anza en Balboa. Mijn moeder en vader hadden een huis op Quintera, vervolgens verhuisden ze naar Marin, waar ik geboren ben”

 

Ik begon daar met de bouw van tandenstoker sculpturen in 1968, toen ik 8 jaar was. Mijn vroege constructies waren abstract en ongeveer 60 cm tot 1.20 m. hoog. Ik bouwde een sculptuur waar een ping-pong bal door kon rollen. In 1974 ben ik begonnen met een nieuw beeld en voegde de Golden Gate Bridge en Lombard Street toe, die ook een pingpong baan hadden. Zo ontstond “Rolling through the bay”.

 

In de loop der jaren heb ik gewerkt aan “Rolling through the bay”, meer of minder, soms jaren niet, om andere projecten te doen en te trouwen met mijn mooie vrouw, Rochelle en een prachtige zoon te krijgen, Tyler.

 

Ik gebruik verschillende merken tandenstokers, afhankelijk van wat ik bouw. Ik heb ook veel vrienden en familieleden die op hun reizen tandenstokers voor mij verzamelen. Zo worden een aantal van de bomen in het Golden Gate Park gemaakt van tandenstokers uit Kenia, Marokko, Spanje, West-Duitsland en Italië. Het hart in het Paleis voor “Schone Kunsten” is gemaakt van tandenstokers die mensen op onze bruiloft strooiden.

 

Het kostte Scott Weaver 1000.000 tandenstokers, ongeveer 3.000 uur, Emmers lijm en 34 (!) jaar om een ​​oogverblindend 2 meter grote meesterwerk met vijf verschillende ping-pong bal banen door de verschillende bezienswaardigheden van San Francisco te maken. Ooit heeft Scott 45.000 dollar aangeboden gekregen voor zijn kunstwerk, maar hij weigerde het te verkopen.

 

Ik hou van het werken met tandenstokers en hoop dit de komende jaren nog te mogen doen.