Slappe winter maar de elfsteden gaan gewoon door

Tot 60% korting!

Volgens de voorzitter van de Vereniging De Friesche Elf Steden Wiebe Wieling wordt de kans op een Elfstedentocht deze winter ‘heel erg klein’. Wieling: ‘De aankomende periode van vriezend weer in deze week is veel te kort om hoop te hebben en ook wint de zon in februari natuurlijk steeds meer aan kracht’, aldus Wieling die zelf twee keer de Tocht der Tochten reed. Hij bekent dat de Elfstedentocht enkele jaren geleden ‘zeer dichtbij’ is geweest. ‘Wieling: ‘We zaten twee dagen van de volgende Elfstedentocht af. Zo dicht bij waren we. Het laatste stukje vorst ontbrak en ook de vele sneeuw in het zuiden van Friesland brak ons op. Doodzonde’.


Het is nu precies 61 jaar geleden dat e r ook in februari een Elfstedentocht werd gereden. De onlangs overleden Jeen van den Berg won die tocht. Wieling, die zelf twee keer deelnam: ‘Het was net even een wat minder koude dag toen. De dagen ervoor vroor het dat het kraakte en die derde februari was het zeven graadjes ‘warmer’ met minder wind. In zeven-en-een-half uur werd de Elfstedenocht gereden.

 

Maar voor de fans van Miniatuurdorpen gaat Dickensville natuurlijk niet over één nacht ijs en breidt de collectie gewoon weer een stukje verder uit… De pers kwam er niet alleen op af, maar is dit keer zelfs talrijk aanwezig.

 

2015 is aangevuld met:

DV110208           Sneek – Snekerpan Skutsje

DV110250           Sneek – Ouden van Dagen bankje

DV110407           Sloten – De Woutpoort

DV110504           Stavoren – Vuurtoren – draaiend licht

DV110807           Bolsward – Zanetster Poort

DV110907           Harlingen -Trapgevel pand

DV111350           Stroopwafel kraam met verlichting

DV111351           Elfstedentocht filmen

DV111352           Fotograaf

DV111353           Elfstedentocht vastleggen vanuit zijspan

DV111359           DV Dutch bridge

DV111360           Weiland / klûn bruggetje

        
Ook verrast Dickensville iedereen met een zeer aparte collectie 2015! (vanaf oktober 2015 leverbaar). Deze nieuwe Dickensville by PeHa collectie, genaamd Frosty Village heeft een hele mooie winterse uitstraling en is uitgevoerd in wit/zilver. Alle huisjes in deze collectie zijn voorzien van draaiende elementen welke zijn toegevoegd. Zo kunt u mooie items toevoegen aan uw dorp met draaiende, mooi verlichte stijlvolle items, gemiddelde hoogte 20-22 centimeter. Prijs gaat rond de 40,- zijn.