Ontdek het plezier van de minituin

Tot 60% korting!

Het Kerstdorp staat in de opslag te verstoffen… een lange hete zomer in het vooruitzicht. Hoe komen wij deze zonnige dagen door zonder minidorp. Terwijl u aan het tuinieren bent, dwaalt u geest nog even door de straatjes van uw minidorp. U wandelt over uw aangelegde paadjes van karton. Speelt een beetje met het kunstsneeuw. Op de achtergrond nog één keer Chris Rea met ” Driving home for Christmas”… WAKKER WORDEN! We gaan ook gewoon van de zomer genieten! Het maken van een eigen minituintje is uitgegroeid tot een heuse trend!

 

Hoe leuk is het om je eigen kleine tuintje te ontwerpen en te maken! En hiermee bedoelen wij niet de moestuintjes van AH. Maar echte tuintjes voor de creatievelingen onder ons. En moeilijk is het niet: Potten, pannen, klompen, zakken, kistjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een tuintje in maken! Voeg miniatuurproducten en miniplantjes toe. Zo gemakkelijk is het! Voor sommige zelfs net zo verslavend als hun Kerstdorp.

 

Diverse tuincentra bieden inmiddels een brede collectie aan miniatuurproducten. O.a. Tuincentrum Osdorp in Amsterdam. Waar ze zelfs, hoe kan het ook anders, ook huisjes leveren voor in uw minituintje! Maar uiteraard zijn de miniatuur spulletjes van Ashtown ook prima te combineren met deze zijtak van uw hobby. Op de link van Ashtown vind u ook een mooie werkomschrijving!


Creëer je eigen minituintje

Ontdek het plezier van minituinieren! Met Bloom’its creëert u uw eigen minituin voor binnen en/of buiten. Bloom’its biedt een brede collectie aan miniatuurproducten, die inspeelt op de trend van het creëren van uw eigen minituin. In deze collectie vindt u metalen meubeltjes, porseleinen huisjes en extra accessoires zoals bruggen, stenen, maar ook tuingereedschap.

(Kijk ook eens op YouTube en zoek op ‘mini gardens’, dan krijg je heel wat creatieve invullingen te zien)

 

 

Tuinieren in het klein is sinds 2012 in opkomst. Overigens is het natuurlijk helemaal niet vreemd om uw eigen Kerstdorp accessoires eens na te kijken. Die items zonder sneeuw zouden zomaar een unieke minituin kunnen opleveren.

 

Gebruik liever géén electra in uw minituin. U moet namelijk het tuintje wel als een echte tuin verzorgen; geef regelmatig water en snoei zo nodig bij. Zet het tuintje in de winter binnen. Als u met verschillende plantjes uw tuin inricht, heeft het ene plantje meer water nodig dan de andere, denk daaraan met water geven. Voor binnentuintjes is het uiteraard handiger om een pot zonder gat te kiezen. Zorg wel voor een laag hydrokorrels. In plaats van water gieten is het beter om te nevelen met een bloemenspuit.

 
Vetplantjes zijn erg goed geschikt voor minituintjes, zoals bijvoorbeeld Sedum. Er zijn veel verschillende soorten van in uiteenlopende kleuren. Door hun variatie in kleur en vorm kun je er tal van leuke combinaties mee maken. Naast de vetplantjes zijn er natuurlijk ook heel veel andere plantjes geschikt. Met kleine bloemetjes, gras- en mossoorten, kruiden, etc.

 

Zet uw resultaat op de foto, plaats hem op Instagram met de hashtag  #minidorp en iedereen kan uw tuintje bewonderen hier op de site bij onze fotopagina We zijn benieuwd!!

 

Is het niet zonde om alleen in de winter te genieten van je mooie items? Met wat kleine aanpassingen veranderden de besneeuwde items in prachtige zomerse villa’s die ook op een zwoele zomeravond voor een gezellige sfeer kunnen zorgen. Kijk hier maar eens!