Tips deel 1: We gaan beginnen

Tot 60% korting!

1. Een plaats zoeken

Nu wil je natuurlijk meteen beginnen. Kijk eens goed rond in je huiskamer naar geschikte plekjes.

2. Een plan maken

We hebben het nu nog niet over landschappen en bergen, deze komen later aan bod. We gaan eerst kijken hoe en of de items passen in een plan.

3. De basis (bergen & landschap)

Een natuurgetrouw landschap is ook redelijk eenvoudig te realiseren en doen uw items nog mooier tot zijn recht komen. 

4. Minder plat bouwen

Je hoeft niet altijd de hoogte in. Dit kan ook echter een watertje zijn dat dieper ligt dan het geheel. Bijvoorbeeld een gracht, al dan niet bevroren. Je kan zo gemakkelijk minder plat bouwen.

5. Water en ijs namaken

Bij de meeste landschappen vindt men wel een stukje water terug. Hetzij bevroren om de schaatsers een eigen plekje te geven of juist niet, om de boten te plaatsen. Dit kan een meertje zijn of een kleine plas. Dit is op veel manieren na te maken.

6. Kleine displays

Kleine displays kunnen net zo bevredigend zijn als je deze leuk opstelt. Één of twee huisjes in een klein tafereeltje is net zo sfeervol als een megadorp, misschien door de details zelf wel leuker.

7. Een achtergrond

Mooie plaatjes geven diepte of een effen achtergrond brengt juist rust en benadrukt het verlichte dorp. Er zijn verschillende soorten achtergronden beschikbaar voor jouw kerstdorp.

8. Handig gereedschap

Bij het opzetten / bouwen van je kerstdorp heb je soms naast je creativiteit ook gewoon wat handig gereedschap nodig. In deze link lichten wij een aantal soorten handig gereedschap toe.