Tips deel 4: We gaan door

1. De verpakking

Eenmaal thuisgekomen met je aankopen wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk uitpakken en bekijken, goed om te weten dat je met een paar dingen met een verpakking rekening moet houden.

2. Opruimen

Aan alles komt een eind, zo ook aan het winterdorp. Na waarschijnlijk weken te hebben genoten van je winterdorp komt de tijd ook weer om het op te ruimen.

3. Een trein in je dorp

Voor veel mensen brengt niets meer sfeer en nostalgie aan een dorp als een bewegende trein.

4. Schaalverhouding

De schaal is de verhouding tussen het originele object en de afbeelding ervan of het model.

5. Kijken, kletsen en kopen op Internet

Als je in aanraking bent gekomen met het “Dorpvirus” is het logisch dat je gaat speuren naar meer info en gelijkgestemden. Op het internet zal je veel tegenkomen over minidorpen.

6. Tweedehands aankopen

Tweedehands is de aanduiding voor goederen die al bij iemand anders in eigendom zijn geweest. Bij het uitbreiden van je minidorp collectie kunnen tweedehands aankopen erg nuttig zijn.

7. Kleine reparaties en aanpassingen

De diverse huisjes en accessoires zijn vaak zeer gevoelig. Kleine onderdelen die los kunnen raken of af kunnen breken. Het is hierom erg belangrijk om te weten hoe je kleine reparaties en aanpassing uit moet voeren.

8. Verzeker uw collectie

Nu je bent begonnen met deze hobby zal je merken dat de collectie groeit. Flinke verzamelaars doen er verstandig aan een aparte verzekering hiervoor af te sluiten, bovenop of los van de inboedelverzekering.