Dickensville

Dickensville is een merk wat zich tot 2009 niet echt richtte op een thema, in feite werden de Dickensville huisjes massaal gemaakt in de Noma fabrieken en daar, in tegenstelling tot eerder genoemde merken, uitgezocht door de inkopers. De huisjes van Noma waren vaak kopieën van de anderen, maar goedkoper uitgevoerd, hoewel de laatste jaren deden ze qua details niet veel meer onder voor hun grote voorbeelden. Met de Noma fabriek is de afspraak mogelijk om als importeur een eigen verpakking om de huisjes te krijgen. Zo heeft importeur PeHa dus “Dickensville by PeHa” exclusief voor Europa, maar zijn er bijvoorbeeld huisjes uit dezelfde fabrieken onder de naam Dickens Keepsake, Intratuin X-mass en Charlesville op de markt.


Dickensville Collectables

Dickensville Collectables is het eigen merk van Peha en richt zich voornamelijk op het middensegment van de kerstdorpen markt.

 

Het Dickensville classic assortiment bestaat uit een brede selectie verlichte miniatuur huisjes. Variërend van kerkjes tot sfeervolle huisjes met een leuk inkijktafereeltje. 


Dickensville Elfsteden series

In 2010 echter was er een verandering gaande en heeft de firma PeHa in Sneek besloten om een eigen lijn te gaan ontwikkelen onder het Dickensville label.

Een serie die kwalitatief niet meer onder doet voor de grootste concurrenten, gebaseerd op de elf steden tocht; Dickensville Elfsteden Series©. Een schitterende serie bestaande uit porseleinen huisjes (met verlichting) en kunststof accessoires uit de Friese elfsteden of die te maken hebben met de tocht der tochten: ‘De Friese Elfstedentocht’. Alle huisjes zijn gebaseerd op bestaande huisjes en gebouwen uit de elf Friese steden. De grote kerk, het stadhuis uit Bolsward, het Planetarium, de Watertoren of de Oldehove? Ze zijn allemaal in miniatuur verkrijgbaar.

 

Al jaren maakt men met kerst schitterende kerstdorpjes, met huisjes en accessoires. Het voordeel van de Elfstedenserie is dat deze serie het hele jaar kan blijven staan, omdat je het hele jaar door kan werken aan je eigen Elfstedenroute of stad en dit kan aankleden met in de winter bijvoorbeeld sneeuw en zomers met gras of mos. Door het succes van deze Dickensville Elfstedenserie 2010, die bestond uit 17 porseleinen huisjes en 27 accessoires, is deze serie jaarlijks ruim uitgebreid met heel veel nieuwe Elfstedenhuisjes en zijn er maar liefst meer dan 100 schitterende Dickensville accessoires bijgekomen.

Zie voor thema’s van Dickensville het sub-menu of klik hier om het hele jaar door Dickensville te kopen


Het product

Net als de andere grote merken worden de huisjes van Dickensville gemaakt van porselein en de figuurtjes van polystone. Veel huisjes hebben een inkijkje ( scene van binnen ). De huisjes zijn allemaal voorzien van een lampje met stekker met een uitsparing om het snoer netjes weg te werken. Sommige gebouwen zoals bijvoorbeeld de Sneker Waterpoort heeft zelfs 2 lampjes, zodat beide torens goed verlicht worden. De ingang voor de lampjes zitten aan de onderkant zodat het gebouw ook rondom toonbaar is. Ook zijn er vele accessoires met het thema: zoals het beroemde Elfstedenbeeld of het bekende bruggetje van Bartlehiem en natuurlijk mag de koek en zopie niet ontbreken. In de Elfsteden serie herkent men ook echte gebouwen uit het mooie Friesland. De ontwerpers uit sneek laten zich inspireren door bestaande gebouwen langs de Elfsteden route en passen deze enigszins aan zodat de productie vergemakkelijkt wordt om deze daadwerkelijk uit te voeren. In Hong Kong worden daarna de eerste modellen gemaakt en volgt er een over en weer communicatie totdat het uiteindelijke resultaat gereed is voor productie. Inkopers kunnen dan tot Maart hun collectie uitzoeken op diverse beurzen en in de showroom in Sneek, waarna zij in september hun handel geleverd krijgen, ruim op tijd voor de Kerstshows.


Dickensville verlichting

Vanaf 2013 is de verlichting van Dickensville vernieuwd. Alle nieuwe huisjes zijn standaard voorzien van LED verlichting. Dit is een LEDverlichtingssnoer met een batterijbox. U kunt zo uw huisje overal plaatsen, omdat er geen stroompunt in de buurt hoeft te zijn. Uw huisje ‘brand’ op een batterij in plaats van verlichtingssnoer met gloeilamp en stekker, welke zit bij de oude serie huisjes (2010/2011 en 2012).


Dit nieuwe LEDverlichtingssnoer kan losgekoppeld worden van de meegeleverde batterijbox en kan gekoppeld worden aan een losse stekker (bestelnummer NM10016) of aan het Splittersysteem (bestelnummer NM10026) Indien u meer huisjes heeft of gaat aanschaffen is de splitter de meest ideale oplossing. Hier kunt u 8 huisjes op aansluiten en heeft u maar 1 stekker in het stopcontact.

 


Over PeHa B.V.

Peha werd oorspronkelijk opgericht als een handelsonderneming in 1918 met allerlei verschillende soorten (huishoudelijke) artikelen. Sinds de jaren 80 is het bedrijf gespecialiseerd in het importeren en exporteren van een breed assortiment (> 10.000 artikelen) onderscheidende kerstversieringen, verzamelobjecten en geschenken.

 

Met bijna 100 jaar ervaring in de handel is Peha een betrouwbare partner om mee samen te werken en dè leverancier om kerstcollecties te voorzien van een “Magic” touch! Peha is in Europa de grootste leverancier van kunstsneeuw in de bekende blauwe zakjes.

 

In 2006 was het PeHa gelukt om importeurschap voor de dorpen van Department 56 te verkrijgen en zo werden deze ook verkrijgbaar in Europa. Omdat het marktaandeel voor Europa niet heel groot was, was dit niet geheel zonder problemen. Zo moest de productie nogal aangepast worden vanwege het gebruik van 230 volt i.p.v. de standaard Amerikaanse 110 volt.

 

Als gevolg van de wereldwijde crisis werd door Lenox Group Inc. (toen de eigenaar van D56) in 2009 een verzoek ingediend voor faillissement en Enesco B.V. kocht departement 56. Deze overname betekende helaas ook weer het vroegtijdige einde van het importeursschap van PeHa.


PeHa© en de MinidorpClub

Al sinds jaar en dag is Peha (Dickensville) één van de vrienden van Minidorp. Naast hun steun en “give á way” prijzen voor loterijen zetten de medewerkers hun deuren eenmaal per jaar exclusief open voor een handjevol kerstdorpers. Op zo een open dag mogen we dan een kijkje nemen in de showroom in Sneek die anders alleen open gaat voor de detailhandel.

 

Peha staat ook altijd open voor input en ideeën vanuit de eindgebruiker en daarom schreven ze sinds 2015 een ideeën wedstrijd uit speciaal voor de minidorpclub.