Tips deel 2: We gaan het inrichten

Tot 60% korting!

1. Sneeuw

Ondanks dat er onder de verzamelaars en dorpenbouwers toch steeds meer het hele jaar door gebouwd wordt, zitten op de meeste huisjes voor het dorp nog steeds sneeuw op het dak. Hoe je deze sneeuw kan maken voor jouw minidorp lees je hier.

2. Zelf bomen maken

Bomen en struiken brengen veel sfeer in een dorp. Het maakt het landschapje natuurlijker en meer aangekleed. Kleed jouw minidorp aan met onze tips voor het maken van bomen.

3. Bestraten

Tussen de huizen is het een idee om straatjes aan te leggen. Brede straten, kleine steegjes en hier een daar pleintje maken het geheel levendig. De straten verbinden het dorp als één geheel. Bekijk hoe je jouw dorpje prachtig kan bestraten.

4. Natuur toevoegen

Wanneer je een landschap aan het opbouwen bent, wil je waarschijnlijk wel dat het lijkt alsof je miniatuurwereldje een stukje van de echte wereld is. Dit doe je door zelf de natuur na te bootsen in jouw miniatuurwereld.

5. Wegwerken en vastzetten

Een groot struikelblok bij vele bouwers zijn de snoeren van de huisjes en de lantaarns. De verlengsnoeren kan je misschien wel direct achter een kast kwijt of langs de zijkant wegwerken, maar op een mooie display mogen kleine snoertjes eigenlijk ook niet zichtbaar zijn. Vind hier alle manieren om kabeltjes mooi weg te werken en vast te zetten.

6. Andere seizoenen

Zoals de meeste mensen zet je waarschijnlijk je kerstdorp neer rond kerst, midden in de winter natuurlijk. Maar is het niet zonde om alleen dan te genieten van je mooie items? Bekijk ook is de mogelijkheden voor een minidorp tijdens andere seizoenen!